eFotbal

Pět zimních přestupových chyb v Anglii, které už jsou vidět po jediném měsíci

Pět zimních přestupových chyb v Anglii, které už jsou vidět po jediném měsíci
Pět zimních přestupových chyb v Anglii, které už jsou vidět po jediném měsíciFlashscore
Přehmat se dá udělat různě. Podepsat špatného hráče nebo naopak žádného nepodepsat. Nahánět příliš zajíců na přestupovém poli nebo vsadit vše na jednu jedinou kartu.  Web Football365 přišel s pěti chybami, kterých se kluby dopustily v lednovém přestupovém okně a jež už jsou vidět.
Reklama
Reklama
Dele Alli do Evertonu

Odepisovat hráče po jediném měsíci v novém klubu se nemá, ale na první pohled to nevypadá, že by se tento nákup Karamelkám vydařil. Je pravda, že na Goodison Parku neměl zatím dostatek času na to, aby se dostal do tempa, a při jeho dlouhodobé  nečinnosti ve Spurs to může znamenat, že to bude chvíli trvat. Ale postavení Evertonu v tabulce nedává prostor hráčům, kteří potřebují aklimatizaci. Za Toffees tak Alli ještě nenastoupil k žádnému zápasu Premier League od začátku a jeho střídaní ani nenasvědčují, že by si to zasloužil.

Nezájem Leedsu doplnit kádr

Bielsa za to už zaplatil. "Možnost vylepšit mužstvo nebyla," prohlásil týden po uzavření přestupového okna nyní již odejitý šéf Leedsu, což není tak úplně pravda. Měli totiž několik nabídek na zisk hráče na hostování a podali též minimálně jednu nabídku na záložníka RB Salzburg Brendena Aaronsona. Nic se nepovedlo a nevypadalo to, že Leeds extra tlačil. Každý přitom  viděl, že na Elland Road nutně potřebují posily. Bielsa rád pracuje s menším týmem, což je relevantní, ale nečinnost, když kádr byl pustošen zraněním, byla nepochopitelná. Teď si s úzkým kádrem a jeho problémy musí poradit nový kouč Marsh.

Neochota Norwiche investovat

A druhý případ lenochů/šestřílků. "Budeme si muset sednout se Stuartem Webberem a zjistit, jak na tom jsme," prohlásil Dean Smith, když se otevřelo lednové okno. Sportovní ředitel mu zjevně řekl, že kádr Norwiche má dostatek hráčů na to, aby vydržel do konce sezony. Přitom Norwichi se na začátku ledna dvěma výhrami v řadě na chvíli podařilo opustit sestupové příčky, momentum klubu ale nevydrželo. O tom, jestli to bylo chybějícími posilami budou moci fanoušci Kanárků možná diskutovat až v Championshipu.

Podcenění problémů s kreativitou v Burnley

Koupě Wouta Weghorsta za polovinu ceny, kterou dostali za Chrise Wooda, byl majstrštyk. Výsledky se částečně dostavily. Ale stojí především na zlepšení defenzivy, přičemž zadní voj Seana Dycheho je dostatečně pevný na to, aby v posledních sedmi zápasech dovolil soupeřům vstřelit pouze tři branky. Problémem Burnley je však proměňování remíz ve vítězství. Z posledních sedmi zápasů čtyřikrát remizovali, přičemž jedinou porážku utrpěli od Liverpoolu, a to o jediný gól. S Weghorstem a Maxwel Cornetem v popředí a s impozantní obranou před Nickem Popem si Burnley dává šanci, kterou by mu na přelomu roku očekával jen málokdo. Kdyby ale měli záložníka, který by dvěma výše zmíněných dokázal vytvořit šanci, bylo by to ještě o kus optimističtější.

Sázka Arsenalu na megatransfer Vlahoviče

Arsenal si alespoň uvědomil, že v lednu potřeboval útočníka, a tak usilovně naháněl Vlahoviče, dokud srbského útočníka nedostal do svých spárů Juventus. Absence  plánu B může - ač to zatím tak nevypadá - přijít draho. Přitom se nikdy nezdálo, že by Vlahovič byl pro Arsenal reálnou variantou. Jeho agenti zjevně Arsenal jen využili v situaci, kdy Vlahovič toužil po Bianconeri. Je pravda, že uprostřed sezony nebylo k dispozici mnoho prvotřídních středních útočníků, ale vzhledem k penězům, které byl Arsenal údajně ochoten za Vlahoviče utratit, se to určitě dalo zkusit. Teď se Arteta bude modlit, aby mu Lacazette a mladíci dokázali góly potřebné k postupu do Ligy mistrů nastřílet.

zdroj: Football365