eFotbal

Pět známých českých krajánků, jimž v průběhu roku 2022 nemálo poklesla tržní cena

Pět známých českých krajánků, jimž v průběhu roku 2022 nemálo poklesla tržní cena
Pět známých českých krajánků, jimž v průběhu roku 2022 nemálo poklesla tržní cenaFlashscore
Podle specializovaného serveru transfermarkt.com se hned u několika českých krajánků snížila v průběhu roku 2022 jejich tržní cena a v ani jednom případě za to nemůže vyšší fotbalový věk. V některých případech je na vině delší herní absence a jinde zase slabší vytížení, případně mizerná produktivita.
Reklama
Reklama

Mírný pokles zažil i aktuálně třetí nejdražší fotbalista české současnosti Antonín Barák, který se po výměně Hellasu Verona za Fiorentinu v Serii A ještě střelecky neprosadil a i proto je jeho květnová hodnota 20 milionů eur pouhou minulostí. Momentálně u jeho jména svítí suma o čtyři miliony eur nižší.

Podobně je na tom i další příslušník nejdražší české pětky Adam Hložek, za nějž sice Sparta od Bayeru Leverkusen utržila "jen" 13 milionů eur, ale ještě v letní přestávce u něj byla uváděna tržní hodnota 20 milionů eur. Po jeho osmi úvodních soutěžních vystoupení za bundesligový klub z Bay Areny se však i spoluhráč Patrika Schicka dočkal pádu a současná hodnota je údajně na 15 milionech eur.

Razantně ztratil na hodnotě také ambiciózní univerzál ze stáje K2K Sports Entertainment Group Alex Král, jemuž nevyšlo hostování ve West Hamu United a v Schalke 04 figuroval z dosavadních sedmi bundesligových šancí mezi jedenácti vyvolenými jen čtyřikrát. Protože v minulosti měnil dres i za 12 milionů eur, nynějších 5,5 milionu eur není žádná velká hitparáda.

V úpadku je také Tomáš Kalas, jenž už působí v zahraničí více než dekádu a to ho čeká oslava třicátých narozenin až na jaře příštího roku. V roce 2010 za něj Chelsea poslala Sigmě 6 milionů eur a když ho ze Stamford Bridge vykupoval Bristol City, k čemuž došlo před více než třemi lety, stál ještě o tři miliony eur více. Nyní ovšem má mít cenu jen 2,5 milionu eur a důvod je prostý - v právě probíhajícím ročníku Championship ještě kvůli zdravotním lapáliím neodehrál ani minutu a nebyl nominován ani k jednomu utkání.

5 českých krajánků, jejichž tržní cena šla v poslední době dolů:

(současná hodnota v milionech eur)

Antonín Barák (27 let, Hellas Verona) - 16 Adam Hložek (20 let, Bayer Leverkusen) - 15Alex Král (24 let, Schalke 04) - 5,5Tomáš Kalas (29, Bristol City) - 2,5Matouš Trmal (23 let, CS Marítimo) - 1

Foto: Bayer 04 Leverkuen