eFotbal

Pětice týmů, které v zimě dokázala nejvíc posílit? Tady jsou! Přivedli Vlahoviče, Diaze či Guimarese!

Pětice týmů, které v zimě dokázala nejvíc posílit? Tady jsou! Přivedli Vlahoviče, Diaze či Guimarese!
Pětice týmů, které v zimě dokázala nejvíc posílit? Tady jsou! Přivedli Vlahoviče, Diaze či Guimarese!Flashscore
Přestupové okno pro největší evropské soutěže je uzavřeno, z perspektivy opravdu obřích transferů asi zaujal jen přesun poptávaného střelce Vlahoviče z Fiorentiny do Juventusu. Kdo v TOP5 dokázal nejlépe posílit? Ukáže se samozřejmě na konci sezóny, web Sportskeeda ale přináší svých pět tipů.
Reklama
Reklama
Liverpool

Tým ze severozápadu Anglie neudělal mnoho, ale ten jeden přestup stojí za to. Luis Diaz. Pětadvacetiletý křídelník který v této sezóně nastřílel v 28 zápasech 16 gólů a navrch přidal šest asistenci za pouhých 45 milionů eur? Porto je známé svou schopností udělat z neznámých jihoameričanů evropské hvězdy, tady ale získal - poté co “vyloktoval” konkurenční Tottenham - navrch tým z Meyerside, který využil finančních těžkostí Portugalců a nakoupil opravdu levně. Tedy pokud Diaz potvrdí svůj potenciál.

Barcelona

Katalánci v posledních přestupových obdobích získávali medaile spíš na opačném konci žebříčku, tentokrát to ale vypadá, že s tím málem, co měli vzhledem ke své finanční situaci v rukách si počínali velmi šikovně. Do důchodu odcházejícího Aguera nahradili po finančních kouzlech Torresem, před koncem smlouvy přivedli levně odchovance Traorého a zadarmo též stále produktivního Aubameyanga. A navíc dokázali udat drahého Coutinha.

Aston Villa

Šéfové Aston Villy Nassef Sawiris a Wes Edens se netajili svými velkými ambicemi, když v lednu utráceli za posílení svého týmu. Přivedli Philippeho Coutinha na hostování z Barcelony a získali tak svůj možná nejvýznamnější podpis všech dob a Brazilec předvedl hned při svém návratu do Premier League skvělý výkon. Villa také podepsala smlouvu s Lucasem Dignem, který se nepohodl s bývalým šéfem Evertonu Rafou Benítezem.  Z AS Řím přišel na hostování do konce sezony brankář Robin Olsen a Villa též podepsala Caluma Chamberse na volný přestup.  Jediným zklamáním pro Villu by tak mohlo být jen to, že se jí nepodařilo přivést náhradu za zraněného Marvela Nakambu. 

Juventus

Na Stadiu delle Alpi se v zimě zadařilo. Bianconeri se především podařilo zbavit řady nepříliš využívaných nebo dokonce naprosto nepotřebných hráčů. Bývalý sportovní ředitel Paratici si do Tottenhamu vzal Kulusevskiho s Bentacurem, stejně tak se podařilo vyexpedovat Ramseyho. Opačným směrem přišel talentovaný Zakaria z Gladbachu a především Dušan Vlahovič. Střelec kterého chtěla celá Evropa si vybral právě Juventus.

Newcastle

Někteří fandové Strak možná čekali víc a větší kalibr posil, ale Chelsea se po nástupu Romana Abramoviče a jeho měšce taky chvíli rozjížděla. Přesto Newcastle za leden utratili téměř 110 milionů eur a to je jen o dva miliony méně než  za 14 lednových přestupových oken během éry Mika Ashleyho. Svou záložní řadu téměř přebudovali, když přivedli Kierana Trippiera, Matta Targetta a Dana Burna. Podepsali též střelce Chrise Woodse, jehož odchodem oslabili konkurenční Burnley a hlavně přesvědčili k podpisu Bruna Guimaraese. Tento bývalý hráč Lyonu by se podle řady mnohých mohl stát trefou celého transferového okna.

zdroj: Sportskeeda