eFotbal

Pětka na odchodu z fotbalového ráje. Kdo zamává v příštím roce Anglii?

Pětka na odchodu z fotbalového ráje. Kdo zamává v příštím roce Anglii?
Pětka na odchodu z fotbalového ráje. Kdo zamává v příštím roce Anglii?Flashscore
Anglická Premier League je dlouhodobě považována za nejlepší ligu světa. Přesto i tu hvězdy občas opouštějí. Především proto, že se ve vysoké konkurenci kádrů nejlepších týmů nedokáží dostatečně prosadit a vyhlížejí možný restart své kariéry. Kdo do této škatulky míří pro kalendářní rok 2022?
Reklama
Reklama
Ruben Loftus-Cheek (Chelsea)

Pro anglické mladíky se hřiště za kanálem La Manche stala pódiem, jak si v domácí Anglii získat více respektu. Příklady Sancha, Bellinghama nebo staršího Abrhama táhnout. A právě poslední jmenovaný možná ukázal cestu Loftus-Cheekovi. Ten se v nabité záloze Chelsea nedokáže prosadit, záchranné lano mu má házet starý známý Jose Mourinho, který v AS Řím má mít už Abrhama.

Anthony Martial (Manchester United)

Velký příslib vystřídalo velké zklamání. Za Ronaldem nebo Rashfordem nedostává hrací čas ani Sancho, natož Martial a talent francouzského rychlíka poněkud bledne. Restart si Martial podle svého agenta představuje mimo Británii (byť tam mají mít snad zájem v Newcastlu) a mluví se o Seville, Juventusu nebo Barceloně.

Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal)

V prvních dvou sezónách po přestupu z Dortmundu Auba v Arsenalu zářil a nastřílel pokaždé po 22 gólech. Pak se mašina zasekla. Arteta si s gabonským střelcem nesedl, ten přestal být pracovitý a poslední díl seriálu během prosince znamenal sundání kapitánské pásky z Aubameyangovy paže. Takže se blíží transfer, přičemž zájem má být na adresách jako je Juventus, AC Milán nebo Barcelona.

Christian Pulisic (Chelsea)

Další oběť širokého kádru na Stamford Bridge. Pulisic podobně jako Loftus-Cheek nedostává od Thomase Tuchela dostatek příležitostí a Američan se nebrání změnit adresu. Rychlíky na kraje ofenzívy intenzivně hledá Xavi, takže i tady je jako hlavní možná destinace tipována Barcelona.

Raphinha (Leeds) 

Klub ze střední Anglie pod Marcelem Bielsou v posledních zápasech rozhodně neexceluje, minimálně jeden hráč nicméně stále láká zájemce. A tím je ofenzivní křídlo Raphinha. Takže zatímco předchozí čtyři jména jsou spíš “vyháněna” z ráje, Brazilec padl do oka Julianu Nagelsmannovi a ten jej láká aby zaplnil předpokládaně uvolněný prostor po odchodu Kingsley Comana. Cena má jít do desítek milionů liber.