eFotbal

Plzeň odstartuje sezónu bitvou v Helsinkách. Pamětník Pilař věří v evropské poháry

eFotbal
Plzeň odstartuje sezónu bitvou v Helsinkách. Pamětník Pilař věří v evropské poháry
Plzeň odstartuje sezónu bitvou v Helsinkách. Pamětník Pilař věří v evropské poháryFlashscore
Až penaltový rozstřel odvetného utkání prvního předkola Ligy mistrů v Lotyšsku mezi Rigou a Helsinkami přinesl úřadujícímu českému mistrovi z Plzně horlivě očekávané rozuzlení. Prvním (a snad ne i posledním) vyzyvatelem Plzně o milionářskou soutěž se stane celek z Helsinek.
Reklama
Reklama

Plzeňská Viktoria se s klubem z finského hlavního města poprvé střetne ve středu 20.7. od 18:00 v helsinské Bolt Areně. „Zjišťujeme informace o vstupenkách pro naše fanoušky a budeme je brzy informovat. Každopádně věříme, že nás podpoří jak na venkovním zápase, tak v domácí odvetě, kde budeme spoléhat na fantastickou podporu,“ nechal se na klubových stránkách slyšet mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Právě domácí odveta Západočechů s jedenatřicetinásobným mistrem finské ligy, ve které se plzeňští fotbalisté budou spoléhat na diváckou podporu, se odehraje v úterý 26.7. od 19:00.

Do Plzně se v létě po letech vrátil i Václav Pilař, pamětník historicky prvního postupu klubu ze Štruncových sadů do nejprestižnější evropské klubové fotbalové soutěže. A právě Pilař už se těší na případné zopakování tehdy nečekaného úspěchu. „Jsem přesvědčený, že v šatně nenajdete žádného hráče, který by nechtěl evropské poháry hrát. Všichni jsou tu hladoví po úspěchu,“ uvedl třiatřicetiletý navrátilec do červenomodrého dresu. „Na to, co jsem tu zažil v evropských pohárech, budu vzpomínat do konce života. Teď do toho musíme dát všechno, abychom to zažili znovu a užili si další postup do skupiny evropských pohárů!“ věří někdejší reprezentant.

Zdroj: fcviktoria.cz