eFotbal

Plzeň pozná soupeře pro čtvrtfinále Konferenční ligy. Jedlička los neřešil. Zkusíme udělat další úspěch, slíbil

Plzeň pozná soupeře pro čtvrtfinále Konferenční ligy. Jedlička los neřešil. Zkusíme udělat další úspěch, slíbil
Plzeň pozná soupeře pro čtvrtfinále Konferenční ligy. Jedlička los neřešil. Zkusíme udělat další úspěch, slíbilFlashscore
Plzeň se po penaltovém postupu přes Servette Ženeva v pátek dvě hodiny po poledni dozví, proti komu nastoupí ve čtvrtfinále Konferenční ligy. Losovat se bude v sídle UEFA v Nyonu. Na tým trenéra Koubka může čekat třeba loňský finalista této soutěže Fiorentina, za kterou hraje i český záložník Antonín Barák. Už předtím se rozhodne o čtvrtfinálových dvojicích v Lize mistrů a v Evropské lize, s níž se ve čtvrtek rozloučily Sparta i Slavia.
Reklama
Reklama

Mezi možné soupeře plzeňské Viktorie patří PAOK Soluň, Fenerbahce Istanbul, Lille, Aston Villa, Bruggy, Olympiakos Pireus a loňský finalista této soutěže Fiorentina, za kterou hraje český záložník Antonín Barák. Zároveň se bude losovat i semifinále.

Rozjuchaní hráči Viktorie bezprostředně po postupu neřešili, s kým by se mohli utkat. "Aní přesně nevím, kdo postoupil. Prostě nám dají nějakého soupeře a my se budeme snažit postoupit. A třeba udělat další úspěch," měl jasno brankář Martin Jedlička, hrdina postupové bitvy proti Ženevě.

Západočeši postoupili v evropských pohárech do čtvrtfinále poprvé. Český zástupce si zahrál čtvrtfinále naposledy v sezoně 2021/22, kdy se mezi osm nejlepších v Konferenční lize dostala Slavia. Ta také drží rekord tuzemského klubu v soutěžích UEFA od rozdělení federace, v roce 1996 došla do semifinále tehdejšího Poháru UEFA.