eFotbal

Plzeň zahájila přípravu kanonádou, zářili Slončík s Vašulínem, vidět byl i šestnáctiletý klenot Viktorie

Plzeň zahájila přípravu kanonádou, zářili Slončík s Vašulínem, vidět byl i šestnáctiletý klenot Viktorie
Plzeň zahájila přípravu kanonádou, zářili Slončík s Vašulínem, vidět byl i šestnáctiletý klenot ViktorieFlashscore
Bez úlev! Tak zatím zní motto přípravy Viktorie Plzeň. V sobotu dopoledne se viktoriáni střetli s třetiligovým nováčkem, týmem Petřín Plzeň. Problém neměli, výhra 7:0 hovoří sama za sebe. V parádním světle se ukázali nejen novicové Tom Slončík i Daniel Vašulín, ale také šestnáctiletý klenot.
Reklama
Reklama

Byla to rychlopalba. Viktoriáni neponechali nic náhodě a gólově se prosadili v prvních třinácti minutách hned čtyřikrát. Do konce první poloviny se pak parta trenéra Miroslava Koubka radovala ještě dvakrát.

„Bylo to vyústění úvodního týdenního bloku. Vytvořili jsme dvě jedenáctky. Kluci si s chutí zahráli. První jedenáctka dala šest branek, tudíž v tomto ohledu byla produktivnější. Bral bych to jako úspěšné zakončení prvního týdne,“ nedělal v rozhovoru pro klubový web z výsledku velkou vědu Jan Trousil, asistent trenéra.

Pozitivní pro celý trenérský štáb však bylo, jak se dařilo nováčkům. Daniel Vašulín, posila z Hradce Králové, se během 45 minut stihl prosadit čtyřikrát, záložník Tom Slončík předvedl výborný výkon, který okořenil dvěma góly.

Plzeň měla nabito, Vašulín dal čtyři branky. Žižkov vyřešil otázku trenéra, pak prohrál v Teplicích

„Užil jsem si to. Těšil jsem se a jsem rád, že jsme to zvládli,“ usmíval se před klubovou kamerou. Narazil také na to, že bylo velké horko, což po týdnu náročné fyzické přípravy nebylo nic lehkého, na což reagoval také Trousil. „Kondiční trenéři nachystali jeden týden na rozdýchání. To vše se splnilo, hráči byli na testy dobře připravení. V tomto ohledu panuje spokojenost.“

Slončík a Vašulín však nebyli jedinými novými tvářemi. V dresu Viktorie debutoval obránce Corey Sene, kterého Plzeň přivedla tento týden z partnerského rakouského Lafnitzu. Objevila se i jména z béčka nebo Christophe Kabongo, český reprezentant do jednadvaceti let, jehož příchod Plzeň potvrdila teprve v pátek odpoledne.

Vynikal ale jiný mládenec. Teprve šestnáctiletý záložník Jiří Panoš se řadí mezi největší plzeňské naděje, což se naplno ukázalo. V uplynulé sezoně první dorostenecké ligy odehrál devatenáct utkání, v nichž dal šest branek. Do utkání proti Petřínu nastoupil ve středu zálohy s Lukášem Kalvachem. Byl velmi aktivní, připsal si i asistenci.

„Jirka je obrovský talent. Máme ho podruhé v přípravě a ukázal, že je opravdu kvalitním hráčem. Pro nás je to jenom dobře, že takového hráče máme a jsme za to velice rádi. Všechno má ještě před sebou. Není to dodělaný hráč, ale má veškeré předpoklady k tomu, aby byl velice dobrým hráčem. Musí ještě ale pracovat,“ nenechal mladíka usnout na vavřínech Trousil.