eFotbal

Pochettino na Stamford Bridge? Nejdřív čistka, pak posily!

Pochettino na Stamford Bridge? Nejdřív čistka, pak posily!
Pochettino na Stamford Bridge? Nejdřív čistka, pak posily!Flashscore
Nový trenér Chelsea? Tím by mohl od příští sezony být Mauricio Pochettino, jehož však na Stamford Bridge nebude čekat žádná procházka růžovou zahradou, ale pořádně tvrdá dřina. Jinak se mu totiž ambiciózní a bohatý celek nepodaří vrátit do boje o titul. Co bude podle goal.com jeho hlavním úkolem?
Reklama
Reklama

V britských médiích se spojení Chelsea a Mauricia Pochettina bere jako hotová věc. Prvním úkolem argentinského kouče bude zeštíhlit kádr, který je zbytečně moc široký. Navíc v něm figuruje spousta drahých hráčů, kteří nedokázali přesvědčit o svých kvalitách.

Zeštíhlení týmu bude mít nejen pozitivní vliv na mzdové výdaje, ale také klubu pomůže při plnění podmínek Finančního fair play.

Blues v poslední době do kádru vydatně investovali, ale na výsledcích se to neprojevilo. Přišli mimo jiné Enzo Fernandez, Mykhailo Mudryk, Noni Madueke, Wesley Fofana nebo Kalidou Koulibaly.

Navíc je jasné, že nový kouč si bude chtít přivést nové posily. Již nyní se mluví o tom, že by v létě rád přivedl brankáře, záložník a útočníka. Ve hře jsou třeba Christopher Nkunku, Andre Onana nebo Victor Osimhen.

Někdejší lodivod Paris Saint-Germain však ještě předtím bude muset pro tyto posily uvolnit místo v kabině.

To ale nebude zas tak těžké. Již nyní několik hráčů po zpackané sezoně mluví o odchodu. Nakonec by mohlo londýnskému celku zamávat až devět borců.