eFotbal

Podcast: Byli Italové nejlepší? Kdo je hráčem turnajem? A prokaučovala Anglie penalty?

Podcast: Byli Italové nejlepší? Kdo je hráčem turnajem? A prokaučovala Anglie penalty?
Podcast: Byli Italové nejlepší? Kdo je hráčem turnajem? A prokaučovala Anglie penalty?Flashscore
Mistrovství Evropy za námi, tedy nejvyšší čas si celý turnaj shrnout v nové epizodě podcastu Kontrapresink. Jak se nám líbil napínavý finálový duel, co říkáme na volbu anglických exekutorů penalt, proč si Jack Grealish zahrál tak málo i výhled obou týmů směrem k mistrovství světa, to vše nabízí poslední speciální epizoda našeho pořadu.
Reklama
Reklama

Italové jsou mistry Evropy. Tým Roberta Manciniho porazil Anglii 2:1 po pokutových kopech a trofej pro vítěze míří z Wembley do Říma. Byla Squadra azzurra nejlepším celkem turnaje? V čem byla hlavní síla italského mužstva? Byl nejlepším fotbalistou kádru Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini nebo Gianluigi Donnarruma? Nebo snad mnohými kritizovaný Jorginho?

Anglie na vysněné zlato nedosáhla. Měla proti Itálii vůbec nárok? Co bylo špatně? Proč po poločase Albion pustil soupeře do hry? Zvolil Gareth Southgate až příliš defenzivní taktiku? Byla sázka na nepříliš kreativní double pivot Phillips – Rice mylnou? A bylo osudovou chybou nechat penalty kopat mladé hráče?

Zastavujeme se i nad pověstnou anglickou arogancí, konflikty na stadionu ve Wembley i (ne)sebestřednou větou It‘s coming home. Co ale od tohoto týmu čekat na světovém šampionátu? A měl by Southgate ůstat u kormidla?

Na závěr pak ztrácíme slovo i o Dánech a Španělech a hodnotíme jejich cestu turnaje. A v úplném závěru pak hodnotíme úroveň televizního komentáře ČT Sport a vyjadřujeme se ke značné kritice, která se na adresu televize veřejné služby v průběhu turnaje snesla.

Fotbalový pořad Kontrapresink poslouchejte na Spotify, Apple Podcasts či Google Podcasts