eFotbal

Poháry v Ďolíčku? Šance ještě žije. Proč vedení neoplatí dobrý skutek Pardubicím a pláclo si se Spartou?

Poháry v Ďolíčku? Šance ještě žije. Proč vedení neoplatí dobrý skutek Pardubicím a pláclo si se Spartou?
Poháry v Ďolíčku? Šance ještě žije. Proč vedení neoplatí dobrý skutek Pardubicím a pláclo si se Spartou?Flashscore
Letos v létě skončí šestatřicetileté čekání Bohemians Praha 1905 na poháry. Díky čtvrtému místu ve FORTUNA:LIZE se totiž svěřenci kouče Jaroslava Veselého kvalifikovali do druhého předkola Evropské konferenční ligy.
Reklama
Reklama

Protože Ďolíček pochopitelně nesplňuje evropská kritéria, ve vršovických kancelářích se aktuálně řeší jedna velmi zásadní otázka - kde vůbec budou Jindřišek a spol. Hrát?

"Náš domácí stadion má velkou řadu limitů a omezení. V pátek očekáváme návštěvu z FAČR včetně pana předsedy Petra Fouska, abychom objektivně zhodnotili, zda je vůbec možné v Ďolíčku poháry hrát," pronesl na webu bohemians.cz ředitel Darek Jakubowicz.

Aktuálně je u Botiče mimo provoz sektor C a v pohárech navíc musí být všechna místa výhradně k sezení. "Uzavření sektoru v takovém případě nechceme mít jako variantu. Jsme připraveni sedadla do kotle vrátit. Musíme ale zhodnotit celkový stav i sportovní a ekonomickou stránku věci," přidal funkcionář.

Pět událostí kola: Pardubice se 4 góly po 25 měsících, Jurečka napodobil Bicana, Klokani po 36 letech zpět v pohárech

Jestliže by se hrály poháry na přelomu července a srpna mimo domovský stánek, bylo by to v letenské epet ARENĚ. Na tom už se představitelé "klokanů" dohodli se Spartou a vše podtrhla smlouva.

"Hledali jsme stadion v Praze, který by parametry splňoval. Slavia s námi do jednání vstoupit ani nechtěla, naopak se Spartou jsme domluvení. Fanoušci se ptali i na stadion Pardubic, že by teď ony pomohly nám. Ale pokud se budeme z Ďolíčku stěhovat, dává smysl stadion blízko a s větší kapacitou, abychom uspokojili co největší počet zájemců," ozřejmil představitel Bohemky.

Jasno by mělo být v příštích dnech, čili nejpozději na začátku června. Ruce k dílu by mělo přiložit i město. "Jednání jsou teď ještě intenzivnější a určitě se pokusíme, aby v létě Magistrát hlavního města Prahy pomohl s nejnutnějšími opravami na městském stadionu. Fanoušci se nám hlásí dobrovolně na brigády. Ty proběhnou, i kdybychom poháry hráli jinde," zakončil předseda dozorčí rady Martin Kurka.

Novinky u Nisy: Kozel přišel o asistenta, Pourzitidis zůstává, Rondič končí. Bude se po sestupu vracet Tiéhi?