eFotbal

Pokud nepřijde dobrá příležitost, tak zůstanu, vzkazuje plzeňským fanouškům Francouz Beauguel

Pokud nepřijde dobrá příležitost, tak zůstanu, vzkazuje plzeňským fanouškům Francouz Beauguel
Pokud nepřijde dobrá příležitost, tak zůstanu, vzkazuje plzeňským fanouškům Francouz BeauguelFlashscore
Francouz Jean-David Beauguel, jehož zastupuje stejná agentura jako Fabiána Ruize, Gerarda Morena, Luise Alberta, Mariana Díaze či Ólivera Torrese, má pár měsíců před oslavou svých třicátých narozenin cenu 2 miliony eur. Alespoň tedy podle údajů server transfermarkt.com.
Reklama
Reklama

Protože mu v západočeské Doosan aréně vyprší kontrakt už poslední červnový den, posledních několik týdnů se mediálně řeší jeho budoucnost. Francouzský portál Onze Mondial, jehož citoval server idnes.cz, s o jeho případné další pokračování v Plzni samozřejmě otřel také.

A o čem všem tedy někdejší vytáhlý forvard Toulouse B nebo Waalwijku, jehož snem je angažmá ve slavném Olympique Marseille, vyprávěl?

O tom, že ho pořád lákají také výzvy ve Fortuna:lize...

"Ocitám se v klíčovém okamžiku své kariéry. Zatím jsem v Česku a uvidíme, co bude dál. Jsme bod za Slavií, třeba se nám podaří vyhrát ligu, třeba vyhraju tabulku kanonýrů. Pokud nepřijde dobrá příležitost, tak zůstanu."

O trenérovi Michalu Bílkovi, jenž ho vedl už ve Zlíně...

"Má ve mě důvěru a vím, že mě v šedesáté minutě nestáhne, přestože třeba nehraju nejlépe."

O rasismu na tribunách, kvůli kterému uvažuje o odchodu...

"Když jsem poslouchal z tribun opičí skřeky, začalo se mi to tu hnusit. Neříkám ale, že Česko je rasistická země, protože mimo fotbal jsem problém nikdy neměl."

O případném získání občanství a reprezentování Česka...

"Česky moc neumím, navíc mě nikdo ani neoslovil. Někdy mě spoluhráči škádlí, že bych tam mohl s Patrikem Schickem klidně hrát, ale spíš ne. Nabídku jsem ale dostal od Čadu, nicméně mám rád svou svobodu mimo fotbal, chci být s rodinou a přáteli."

30 milionů, Lischka a 15 procent z dalšího přestupu? Na to "Rosa" nepřistoupil a Sor zůstává tam, kde je...

Zdroj: idnes.cz