eFotbal

Pokud ubráníme boleslavské standardky, na 90 procent uhrajeme dobrý výsledek, zní z Jarošíkova trenérského štábu

Pokud ubráníme boleslavské standardky, na 90 procent uhrajeme dobrý výsledek, zní z Jarošíkova trenérského štábu
Pokud ubráníme boleslavské standardky, na 90 procent uhrajeme dobrý výsledek, zní z Jarošíkova trenérského štábuFlashscore
Před nedělním utkáním s Mladou Boleslaví panuje na teplických Stínadlech dobrá atmosféra a mohou za to nedávné tři body proti Sigmě Olomouc.
Reklama
Reklama

Skláři jsou sice po čtrnácti utkáních na třinácté pozici, nicméně tabulkovějsou na tom stejně jako desátý Jablonec a na první šestku dokonce ztrácí pouhé tři body.

"Už jsme v sezoně v této situaci byli. Po výhrách nám narostlo sebevědomí. Třeba naposledy po výhře nad Pardubicemi jsme jeli do Hradce s pozitivní myslí, ale velké chyby nás srazily na zem. Přišel průměrný duel s Budějovicemi a zápas na Slovácku, kde jsme 85 minut odolávali, ale opět vinou našich chyb jsme neodolali. Poslední utkání s Olomoucí ukázal, že kluci mají charakter, za výhrou šli. Jsme moc rádi, že jsme ho zvládli, ale musíme být obezřetní a neopakovat předchozí chyby," upozornil teplický asistent Tomáš Hunal, jehož slova nabídl web fkteplice.cz.

Podle blízkého spolupracovníka hlavního kouče Jiřího Jarošíka by mohly první listopadovou neděli rozhodovat standardní situace, jejichž bránění je dost specifickou záležitostí a on jakožto dlouholetý ligový obránce moc dobře ví, o čem mluví...

"Záleží třeba na tom, jaké máme hráče. Našim problémem je to, že nemáme tak vysoké kluky. Například Slovácku, které má vzadu urostlé beky, se brání mnohem lépe. Když bude hrát Mára Matějovský, tak má v něm Bolka opravdu skvělého exekutora. Já říkám, že pokud ubráníme standardky, tak na devadesát procent uhrajeme dobrý výsledek," ukázal optimismus devětačtyřicetiletý člen trenérského týmu.

Ohledně čtyřicetiletého špílmachra Matějovského a nebezpečných standardek nejbližšího protivníka z města automobilů se se svým šéfem shodl také Tomáš Grigar, nezkušenější hráč soudobého teplického áčka.

"Každý tým se na ně soustředí, zápasy se z nich rozhodují. Málokdy to dnes je tak, že jeden tým vyloženě přehraje druhý. Trenéři mají načtené, jak kdo brání. Připravují se na nás. „Matějovský to má v noze, je to chytrý hráč, jeho myšlení se mi líbí," chválil prvoligovou legendu z tábora nejbližšího soupeře Grigar.

Že by první velká trenérská příležitost pro Brabce? Pro majitele Dynama Koubka má jít o jednu z variant