eFotbal

Polovinu moldavské nominace na zápas proti České republice tvoří hráči z domácí soutěže. Reabciuk se pro zranění omluvil

Polovinu moldavské nominace na zápas proti České republice tvoří hráči z domácí soutěže. Reabciuk se pro zranění omluvil
Polovinu moldavské nominace na zápas proti České republice tvoří hráči z domácí soutěže. Reabciuk se pro zranění omluvilFlashscore
Moldavsko v průběhu minulého týdne zveřejnilo jména 26 fotbalistů pro nadcházející reprezentační sraz, ve kterém kromě Faerských ostrovů změří síly s výběrem Jaroslava Šilhavého. V moldavské nominaci pro zranění chybí obránce Oleg Reabciuk.
Reklama
Reklama

Takto vypadá nominace moldavské fotbalové reprezentace pro úvodní zápasy kvalifikace na EURO 2026. Moldavsko změří síly s Faerskými ostrovy (24.3.) a Českem (27.3.). Oba zápasy odehraje na domácím stadionu v Kišiněvě. Trenér moldavské reprezentace, Serghei Cleșcenco, musel udělat v nominaci na poslední chvíli změnu, když se pro zranění omluvil trojnásobný moldavský Fotbalista roku, Oleg Reabciuk. Naopak v nominaci nechybí Ion Nicolaescu. Bývalý hráč Dunajské Stredy v současnosti úspěšně střilí branky v izraelském Beitaru Jeruzalém (21 zápasů/14 branek). Nicolaescu zapsal v národním dresu už 9 tref a bude patřit mezi největší hrozby českého týmu. 

Brankáři: Cristian Avram (FC Petrocub/MDA), Dorian Răilean (Unirea Dej/ROU), Dumitru Celeadnic (FC Sheriff/MDA), Victor Straistari (FC Sfîntul Gheorghe/MDA).

Obránci: Veaceslav Posmac (Boluspor/TUR), Ion Jardan (FC Petrocub/MDA), Sergiu Platica (FC Petrocub/MDA), Ioan-Călin Revenco (FC Petrocub/MDA), Artur Craciun (Hapoel Kfar Saba/ISR), Victor Mudrac (FC Petrocub/MDA), Daniel Dumbravanu (Spal/ITA), Mihail Ștefan (FC Sfîntul Gheorghe/MDA), Vladislav Baboglo (Oleksandriya/UKR).

Záložníci: Vadim Rața (FC Voluntari/ROU), Mihail Caimacov (Torpedo Moscova/RUS), Cristian Dros (Slavia Mozyr/BLR), Nichita Moțpan (CSF Bălți/MDA), Alexandr Belousov (Spartak Varna/BUL), Victor Stînă (Panserraikos/GRC), Victor Bogaciuc (FC Petrocub/MDA), Serafim Cojocari (CSF Balti/MDA).

Útočníci: Ion Nicolaescu (Beitar Ierusalim/ISR), Vitalie Damașcan (FC Voluntari/ROU), Maxim Cojocaru (FC Petrocub/MLD), Virgiliu Postolachi (UTA Arad/ROU), Marius Iosipoi (FC Petrocub/MDA).