eFotbal

Poprask na Maracaná dojal hvězdu. Není nic hezčího, tvrdil při návratu do Fluminense Thiago Silva

Poprask na Maracaná dojal hvězdu. Není nic hezčího, tvrdil při návratu do Fluminense Thiago Silva
Poprask na Maracaná dojal hvězdu. Není nic hezčího, tvrdil při návratu do Fluminense Thiago SilvaFlashscore
Takový poprask Brazílie ještě nezažila. Obránce Thiago Silva se při návratu do Fluminense dočkal velkolepého přijetí. Na legendárním stadionu Maracaná v Riu de Janeiro si představení dlouholetého bývalého kapitána reprezentace coby nové posily nenechalo ujít přes pětapadesát tisíc fanoušků, což je podle médií rekord v brazilském fotbalu při podobné příležitosti.
Reklama
Reklama

"Ani v těch nejodvážnějších snech jsem si nedokázal představit, že zažiju tenhle okamžik, tady na překrásném Maracaná," řekl nadšenému publiku devětatřicetiletý Silva, který si v rodné zemi prodlouží kariéru po letním konci smlouvy v londýnské Chelsea.

V anglickém klubu strávil poslední čtyři sezony, hned v té první s ním ovládl Ligu mistrů. Největší stopu zanechal mezi lety 2012 až 2020 v Paris St. Germain, se kterým vyhrál sedmkrát ligu a pětkrát Francouzský pohár. Mistrovský titul slavil i v Itálii v roce 2011 s AC Milán.

Do Fluminense, kde s fotbalem v roce 1998 začínal a v profesionální kariéře tam v období 2006 až 2009 odehrál 108 zápasů, se vrací po 15 letech. "Myslím, že není nic hezčího, než se vrátit na místo, na kterém všechno začalo," prohlásil hráč se 113 reprezentačními starty.