eFotbal

Porážka ve finále poháru bolí, ale naříkat nebudeme. Chceme důstojně zakončit sezónu, hlásí Koubek

Porážka ve finále poháru bolí, ale naříkat nebudeme. Chceme důstojně zakončit sezónu, hlásí Koubek
Porážka ve finále poháru bolí, ale naříkat nebudeme. Chceme důstojně zakončit sezónu, hlásí KoubekFlashscore
Jistý mistr Sparta přivítá v nedělním závěrečném 5. kole ligové nadstavbové skupiny o titul Plzeň. Souboj bude reprízou středečního finále domácího poháru na hřišti Viktorie, v němž Pražané vyhráli 2:1 a po 10 letech získali double.
Reklama
Reklama

Sparta obhájila titul díky sobotní výhře 5:0 v Mladé Boleslavi, na níž se čtyřmi brankami podílel Jan Kuchta. Útočník Pražanů vstřelil v ligové sezoně 17 gólů a jediná trefa mu schází na nejlepšího kanonýra soutěže Pavla Šulce. Plzeňský záložník ale kvůli červené kartě z pohárového finále, jehož konec poznamenalo vtrhnutí fanoušků obou klubů na hrací plochu, nenastoupí. Gól na něj ztrácí i slávista Václav Jurečka, dva pak jeho spoluhráč Mojmír Chytil a jiný sparťan Veljko Birmančevič.

„Jsem přesvědčený o tom, že to bude úžasné. Stát na Letné po zisku dvou trofejí, užívat si to s fanoušky a celým klubem... Moje největší obava k neděli se týká složení sestavy. Bude problém najít 11 kluků. Bohužel náš kustod Luděk Stracený dostal červenou kartu, takže ten hrát nemůže. Promluvím si ještě s (vedoucím mužstva) Mírou Baránkem. A poté, i když to není mým zvykem, si sednu na střídačku a půjdu trochu do pozadí. Chci si to užít, protože je úžasné, co jsme dokázali,“ nechal se slyšet před posledním zápasem sezony trenér Sparty Brian Priske.

ČESKÁ NOMINACE NA EURO? VE HŘE JSOU DVĚ VOLNÁ MÍSTA, PROZRADIL ASISTENT KÖSTL. NA POSTUP ZE SKUPINY MÁME, TVRDIL

Sparťané po závěrečném hvizdu převezmou na stadionu pohár pro šampiona nejvyšší soutěže a poté se stejně jako loni přesunou na sousední Letenskou pláň, kde budou s příznivci slavit ve fan zóně. Také před rokem doma hostili v závěrečném nadstavbovém kole Plzeň, jíž podlehli 0:1. Letenští můžou překonat bodový rekord Slavie ze sezony 2020/21, která za 34 kol získala 86 bodů. Sparta je na tom nyní stejně.

„Vrcholem sezony teď pro nás jednoznačně bylo finále domácího poháru. Porážka samozřejmě bolí, vyhrál šťastnější tým. Ale fotbal tohle přináší, nebudeme naříkat. Chceme důstojně zakončit sezonu, musíme do toho jít stoprocentně. Dáváme velký zřetel na to, aby nedošlo k nějakému podvědomému neprofesionálnímu přístupu,“ prohlásil před zápasem na Letné kouč Plzně Miroslav Koubek.

Předpokládané sestavy:

Sparta: Vindahl - Vitík, Panák, Krejčí - Preciado, Laci, Sadílek, Ryneš - Birmančevič, Haraslín - Kuchta.

Plzeň: Jedlička - Hejda, Hranáč, Dweh - Cadu, Kalvach, Červ, Souaré - Vydra, Mosquera - Chorý.

Foto: AC Sparta Praha