eFotbal

Porto senzačně udolalo Juventus, Dortmund si veze nadějný náskok ze Sevilly

Porto senzačně udolalo Juventus, Dortmund si veze nadějný náskok ze Sevilly
Porto senzačně udolalo Juventus, Dortmund si veze nadějný náskok ze SevillyFlashscore
Liverpool o výhře rozhodl ve druhém dějství. Nejprve v 53. minutě skóroval Salah po velké chybě domácích obránců, kteří se nedohodli a míč jim propadl a egyptský kanonýr měl volnou cestu k bráně. V 58. minutě po další chybě Lipska opravil na 0:2 Sadio Mane.
Reklama
Reklama

Barcelona se proti PSG ujala vedení ve 27. minutě, když nařízenou penaltu s přehledem proměnil přímo pod břevno Leo Messi. O vyrovnání se postaral ve 32. minutě Mbappé, který si převzal ve vápně přihrávku od Verrattiho a krásnou střelou do levé šibenice vyrovnal na 1:1. 

Po přestávce v 65. minutě se po nečekaném odrazu před prázdnou bránou objevil opět francouzský útočník a pohotově poslal míč za brankovou čáru. Za dalších pět minut se trefil hlavičkou po volném přímém kopu Kean a Barcelona byla na ručník. Definitivní tečku zápasu dal hattrickem Mbappé, který se po bleskovém protiútoku ocitl tváří v tvář gólmanovi a míč uklidil do sítě – 1:4.

Středeční zápasy osmifinále Ligy mistrů nabídly překvapení především v Portu, kde domácí tým dokázal vyzrát na italský Juventus. Na rychlou trefu Taremi reagoval krátce po změně stran Marega. Turínský obr jen v závěru snížil zásluhou Chiesy.

Seville se daří v La Lize, ale v úvodním klání Dortmundu nestačila. Domácí se sice dostali do vedení díky Susovi, ale poté úřadoval Dahoud a dvojitě Haaland. Šest minut před koncem základní hrací doby snížil De Jong na konečných 2:3.

Liga mistrů – osmifinále:

Barcelona – PSG 1:4 (1:1) Branky: 27. z pen. Messi – 32., 65. a 85. Mbappé, 70. Kean

RB Lipsko – Liverpool 0:2 (0:0) Branky: 53. Salah, 58. Mane