eFotbal

Poslední půlrok nebyl z mojí strany ani celého týmu dobrý, připouští do polského Lubinu odcházející Doležal

Poslední půlrok nebyl z mojí strany ani celého týmu dobrý, připouští do polského Lubinu odcházející Doležal
Poslední půlrok nebyl z mojí strany ani celého týmu dobrý, připouští do polského Lubinu odcházející DoležalFlashscore
Více než patnáct tisíc minut na hřišti během 216 zápasů a za tu dobu vstřelených 67 gólů. To je “konečná” jablonecká bilance Martina Doležala, který po dlouhých osmi letech opouští sever Čech a stěhuje se ještě o kousek severněji. Do polského Lubinu. Kde bude od jara hrát za místní Zaglebie.
Reklama
Reklama

“Prodloužení smlouvy jsem nezvažoval. Byl jsem v Jablonci už fakt dlouho a chtěl jsem nějakou změnu. Končila mi smlouva, jednání byla docela v pohodě,” komentoval svou změnu klubové příslušnosti pro web Sport.cz Martin Doležal s tím, že v jeho jednatřiceti letech se jednalo o zřejmě o jeho poslední možnost dosáhnout na zahraniční angažmá. Jakkoliv z perspektivy Jablonce jde o rodilého Valacha jen o “přeskopec” když vzdálenost Jablonec - Lubin je pouhých 130 kilometrů. Na novou zkušenost se Doležal těší. “Samozřejmě jsem tedy rád, že Lubin o mě projevil zájem a jednání nebyla až tak dlouhá. Uzavřela se během čtrnácti dnů. Získám nové poznatky,” doplňuje.

Jediné co tak zkušeného ligového střelce, kterému chybí pouhých čtrnáct branek k dosažení hranice znamenající vstup do Klubu kanonýrů, mrzí je nepovedený poslední půlrok.Ten totiž nebyl dobrý a Jablonec, který až do posledního kola hrál o postup v Konferenční lize skončil v lize domácí po podzimních devatenácti kolech až na 14. příčce, která by na konci soutěže znamenala nutnost absolvovat baráž. “Asi na nás dopadlo, že jsme hráli Konferenční ligu a nedokázali jsme účinkování v pohárech s naší ligou skloubit. Bylo to takové všelijaké, neúspěšné. Určitě z Jablonce neutíkám, ale prostě přišla nabídka, pan Pelta ji zvážil a pustil mě. V Lubinu mě chtěl klub i trenér,” připouští Doležal.

Ale když se ohlédne, může - vedle výše zmíněných 67 vstřelených gólů - jinak hledět na velmi povedené angažmá. Jablonec krom letošní sezóny pravidelně útočil na pohárové příčky. Několikrát si sáhl i na ligovou medaili. Na druhou stranu při konci jabloneckého působení může přemýšlet, jak by jeho kariéra mohla vypadat na jiné (třeba rychlejší) koleji. Před dvěma lety měl nabídku od Slavie. “Je pravda, že byl blízko, ale zájem přišel těsně před startem ligy a v té době se mně dařilo a pan Pelta mě nechtěl pustit, což jsem akceptoval a chápal. A že to nevyšlo? To je prostě osud. V tu dobu jsem to až tak moc neřešil,” ukazuje zpětně pro Sport.cz s osudem smířenost útočník. Odmění jej tento úspěchem v Lubinu?

zdroj: Sport.cz