eFotbal

Poslední tři bitvy Plzně se Spartou? Zářící Holeš, festival rohových kopů i Černého červený mariáš

Poslední tři bitvy Plzně se Spartou? Zářící Holeš, festival rohových kopů i Černého červený mariáš
Poslední tři bitvy Plzně se Spartou? Zářící Holeš, festival rohových kopů i Černého červený mariášFlashscore
Také patnácté kolo FORTUNA:LIGY si na nás připravilo hodně velký šlágr – úřadující šampion se po Barceloně v Doosan aréně utká s pražskou Spartou, jež naposledy bojovala o ligové body kvůli odloženému výjezdu do Uherského Hradiště před více než 10 dny v derby se Slavií. O zajímavé momenty v posledních duelech nebyla nouze a můžeme tak věřit, že se napínavé podívané dočkáme i v sobotu. Co vše se v posledních vzájemných bitvách těchto celků dělo?
Reklama
Reklama
11. září 2021, Plzeň – Sparta 3:2

Rohové kopy: 5:9

11. září minulého roku se neslo v duchu návratu Pavla Vrby do Plzně. Ten v rámci 7. kola přivezl na západ Čech svou Spartu a už po osmnácti minutách musel zkousnout úvodní trefu Jeana-Davida Beauguela. Po čtrnácti minutách obstaral druhou branku Mosquera, a ačkoliv hosté zásluhou Karlssona snížili, krátce před hodinou hry definitivně rozhodl Jan Sýkora.

Na výhře domácí Plzně nic nezměnila ani branka střídajícího Drchala. K vidění bylo kromě pěti gólů i solidních čtrnáct rohových kopů, z nichž ale ani jeden z celků skórovat nedokázal. To by se při palebné síle vysokých stoperů u obou týmů zřejmě nyní nestalo. 

Foto: FC Viktoria Plzeň

13. února 2022, Sparta – Plzeň 2:2

Zásahy brankářů: 7:1

Únorové setkání dvou předních českých klubů mělo podobný start jako v září. Po dvaceti minutách hlavou propálil Holce Tomáš Chorý, v 53. minutě rozehráli hosté rohový kop a Lukáš Hejda, taktéž hlavou, poslal hosty do dvougólové vedení. To ale i přes značnou aktivitu Viktorky nevydrželo.

Sparta vytěžila maximum opravdu z minima. Za celé utkání vyslala na brankáře Staňka jen tři střely, hned ve dvou z nich však byla úspěšná. Snížení přinesl Pavelka, v nastavení zařídil Spartě bod Hložek. Výrazně se k zisku bodu přičinil i Dominik Holec. Kromě inkasované žluté karty si totiž na své konto připsal také sedm úspěšných zásahů. 

Foto: AC Sparta Praha

8. května 2022, Plzeň – Sparta 3:0

Červené karty: 1:1

A do třetice drtivý nástup Plzně. Hotovo bylo už po čtyřiatřiceti minutách, a to přesto, že domácí již v té chvíli hráli v oslabení. Po osmi minutách otevřel skóre Beauguel, za třináct minut na to jej napodobil Milan Havel a v již zmíněné 34. minutě udeřil i další obránce Lukáš Hejda.

To už hrála Plzeň osm minut jen v deseti, protože rozhodčí Černý správně vyloučil záložníka Buchu za zákrok na unikajícího Peška. Ani Sparta ovšem nedohrála v plné sestavě, neboť krátce po pauze obdržel druhou žlutou v utkání Ladislav Krejčí. Ovšem nesprávně, komise mu následně červenou kartu škrtla a LK37 tak mohl nastoupit hned v dalším kole na domácí půdě proti Slovácku.

Foto: FC Viktoria Plzeň