eFotbal

Postupem času člověk zjistí, že Slavia je daleko víc než klub, říká nový manažer sešívaného áčka Kovář

Postupem času člověk zjistí, že Slavia je daleko víc než klub, říká nový manažer sešívaného áčka Kovář
Postupem času člověk zjistí, že Slavia je daleko víc než klub, říká nový manažer sešívaného áčka KovářFlashscore
Slovácko, Kunovice, Lamia, Hlavice, Liberec, Ústí nad Labem, Viktoria Žižkov, Varnsdorf, Hapoel Haifa, Černo More Varna a Slavia. Toť kluby, které lemovaly kariéry sedmatřicetiletého Přemysla Kováře. Další zářez už majitel čtyř ligových titulů a trojnásobný vítěz tuzemského poháru v jedné osobě nepřidá. Před prvním jarním kolem proti Jablonci (5:1) se totiž rozloučil s kariérou hráče a nyní už nově plní výhradně roli manažera sešívaného áčka.
Reklama
Reklama

"Jsou to asi dva roky, co mě vedení oslovilo s nabídkou spolupráce po konci kariéry. V té době hrálo naše béčko třetí ligu a bylo tam několik šikovných kluků, které jsme chtěli posunout výš. Vlašim jim otevřela cestu do dospělého fotbalu a mně umožnila nahlédnout do světa managementu. Začátky pro mě byly složité, denně jsem převlékal sako za brankařské rukavice a naopak. Jako prostředník mezi kluby občas zažijete i podobné výzvy. Hlavním cílem bylo navázat na herní styl áčka, což se nám dařilo nad plán – s Vlašimí jsme se dostali až do play off o první ligu, deset kluků z kádru se do ní do po sezoně podívalo. Béčko mezitím postoupilo do F:NL. Na první sezonu super úspěch," zrekapituloval poslední dění stránkami slavia.cz citovaný zarytý slávista, který dorazil do Vršovic v prosinci 2016.

Slavia pro něj byla zprvu jen pěticípou hvězdou. "Postupem času člověk zjistí, že Slavia je daleko víc než klub. Když vidím, s jakou vášní lidé kolem Slavie pracují a jaké potěšení jim to přináší. Kdybych mluvil ještě o fanoušcích, seděli bychom tu hodně dlouho. Doufám, že si kluci v kabině váží příležitosti tady být. Hrát před tak oddaným publikem a všemi zaměstnanci, kteří by pro klub udělali první poslední od rána do večera. Slavia mi dala hrozně moc a na mně je, abych jí to vrátil. Udělám všechno pro to, abych tu nejkrásnější značku pomohl posunout ještě výš," navnadil slávistické publikum odchovanec klubu z Uherského Hradiště.

Když v Edenu začínal, myslel výhradně na chytání a ostatní věci šly mimo něj. Pak ale začal přemýšlet, jak by mohl týmu pomoci i trochu jinak. "Do klubu přicházelo mnoho mladých hráčů a já cítil, že je třeba je usměrnit. Měl jsem zkušenosti, něco jsem už zažil. Průběžně jsem jednotlivé hráče začal poznávat, každý vyžaduje trošku jiný přístup. Neustále jsem přemýšlel, jak můžu klukům aklimatizaci usnadnit a ukázat jim cestu. Troufám si říct, že i díky tomu se tady vždycky vytvořila skvělá parta, která vyzařovala důležitou chemii. Často jsme stáli proti velkým mužstvům plným výborných individualit. Tou naší pospolitostí a týmovým duchem jsme je ale dokázali porážet. Jeden respektoval druhého. Užívali jsme si každý trénink. Eden pro nás byl a je druhým domovem," doplnil nový kolega Jiřího Bílka, který už nedávno v norském Oslu vyjednával o zimní posile Iggohu Ogbuovi.

SPARTA MĚLA PŘIVÉST ALESPOŇ JEDNU POSILU DO ZÁKLADU. A HLAVNĚ NOVOU DESÍTKU, ŘÍKÁ TRENÉR PULPIT