eFotbal

Potíže hned na začátku sezony. Kteří 3 favorité zaváhali ve vstupu do kvalifikace o Ligu mistrů?

Potíže hned na začátku sezony. Kteří 3 favorité zaváhali ve vstupu do kvalifikace o Ligu mistrů?
Potíže hned na začátku sezony. Kteří 3 favorité zaváhali ve vstupu do kvalifikace o Ligu mistrů?Flashscore
Úterní a středeční úvodní zápasy prvního předkola Ligy mistrů nachytaly hned několik favoritů této fáze soutěže nepřipravené. Týmy, mezi které patří i mistr Slovenska, budou tak mít hodně práce v odvetách.
Reklama
Reklama
Slovan Bratislava

Zápas Slovanu Bratislava s lucemburským mistrem zakončil středeční program zápasů. Slovenský mistr v něm doma vyzval tým Swift Hesperange. Outsider z oblasti Beneluxu vyhrál domácí soutěž vůbec poprvé v historii a premiérově tím pádem okusil chuť předkola o Ligu mistrů. Slovan tudíž vstupoval do úvodního zápasu jako jednoznačný favorit.

Avšak slovenský mistr na úvod sezony tvrdě narazil. První rána pro tým z Tehelného pole přišla v 22. minutě. Proti Slovanu byla nařízena penalta, ke které se postavil hostující Stolz. Hráč s dlouholetými zkušenostmi z nejlepšího lucemburského týmu posledních let Dudelange nezaváhal a proměnil. Ačkoliv Slovan velice rychle vyrovnal zásluhou Weisse, druhá rána na sebe nenechala čekat ani do poločasu.

V šesté minutě nastavení první půle předvedl neuvěřitelný zkrat bývalý hráč Sparty, Janova nebo AC Milán Juraj Kucka. Slovenský reprezentant si zahrál na Luise Suareze, jelikož kousl protihráče. Za svůj “kousek“ putoval ihned do sprch a Slovan utkání po mírné převaze Hesperange v druhé půli dovedl k remíze 1:1.

Zdroj: ŠK Slovan Bratislava

Ferencvaros Budapešť

Ideální vstup do sezony nezažili ani fotbalisté maďarského mistra Ferencvaros Budapešť. Na rozdíl od Slovanu Bratislava se však od nedávného kata Slavie vysoká výhra nečekala. Ferencvaros vyrazil k prvnímu zápasu ven na vzdálené Faerské ostrovy. Soupeřem mu byl místní mistr Klaksvik.

Utkání Klaksviku s Ferencvarosem příliš fotbalové krásy nenabídlo. Ačkoliv maďarský tým utkání kontroloval, na umělé trávě se prosadit nedokázal. A jelikož branku nevstřelil ani Klaksvik, utkání skončilo 0:0. Hráči Ferencvarose si do domácí odvety jistě malovali lepší výchozí stav, nicméně všechny karty pořád drží v ruce.

Zdroj: Ferencvarosi TC

Ludogorec Razgrad

Poslední tým z našeho seznamu favoritů, kteří zaváhali, je na tom z hlediska skóre vůbec nejhůře. Bude totiž muset v domácím prostředí dohánět dvougólové manko. Řeč je o hegemonovi bulharské ligy posledního desetiletí – týmu Ludogorec Razgrad.

V Razgradu nad losem prvního předkola jistě neskákali radostí do stropu. Bulharskému týmu byl přidělen nevyzpytatelný mistr Kosova, se kterým má svou zkušenost i Slavia. Tým Balkani v Prištině dostál své pověsti a porazil Ludogorec 2:0. Pod končený výsledek se jednou brankou podepsal i střelec z Edenu Korenica.

Zdroj: PFC Ludogorets 1945