eFotbal

Předloni Chelsea, loni Rudí ďáblové. Taremi ale nyní míří na Apeninský poloostrov

Předloni Chelsea, loni Rudí ďáblové. Taremi ale nyní míří na Apeninský poloostrov
Předloni Chelsea, loni Rudí ďáblové. Taremi ale nyní míří na Apeninský poloostrovFlashscore
V kvalifikaci o světový šampionát 2026 nastřílel už pět branek, v ligovém ročníku ale prožil nejhorší sezonu od roku 2016. Íránský útočník Mehdi Taremi se tak po pěti letech strávených v Portugalsku vydává na další evropskou štaci, tentokrát do Itálie. Jako volný hráč míří k mistrovi.
Reklama
Reklama

Mehdi Taremi po skvělých letech doma v Íránu a následně také v Kataru zamířil do Portugalska. Už po jediné sezoně v Rio Ave zaujal představitele Porta, kteří rozhodně nelitovali.

Už v prvním roce angažmá nasázel šestnáct branek, následně přidal dvacet a o další rok později dokonce dvaadvacet. Dvakrát se dostal i přes dvouciferný počet nahrávek a nebylo divu, že o něj byl v Evropě zájem. Předloni se hovořilo o nabídce Chelsea, loni jej pro změnu toužil přivést Erik ten Hag. Taremi ale setrval na svém místě až do konce platnosti kontraktu.

Zdroj: FC Porto

Letos už tak úspěšný nebyl, se šesti góly prožil nejhorší ročník od roku 2016. Za reprezentaci nicméně stále září. V šesti zápasech zapsal pět tref, v Asijském poháru loni skóroval třikrát. Angažmá tak příliš dlouho hledat nemusel.

Jako své nové působiště si vybral Inter Milán. Na konci měsíce se připojí k italskému mistrovi, se kterým podepíše kontrakt na dva roky s následnou opcí na třetí ročník. Ročně by si měl přijít na 3 miliony eur, součástí ale ještě nejsou případné bonusy.

Nerazzurri si v příštím roce zahrají Ligu mistrů a také přepracované mistrovství světa klubů. Íránský útočník se tak rozhodně má na co těšit. V rozhovoru pro novináře Hatama Shiralizadeha, který následně zprostředkovalo Calciomercato.com, uvedl, že mu na angažmá na San Siru stačil jediný rozhovor s koučem Simonem Inzaghim.

"Měl jsem s ním krátký rozhovor a okamžitě jsem nabídku přijal, protože měl o mě dobré mínění. Hrát za Inter je vzrušující a já se nemůžu dočkat. Existují nabídky, o kterých nemusíte dlouho přemýšlet. Tahle to rozhodně byla," neskrýval nadšený Taremi.

Zmínil také rozhovory s Portem ohledně možného prodloužení. "Měl jsem s nimi jednu schůzku. Vznesl jsem své požadavky a oni řekli ne. Tím to pro mě skončilo," podotkl bez sentimentu, ale následně přeci jen na Porto zavzpomínal v dobrém.

"Považuji Portugalsko za svůj druhý domov, fanoušci měli velký dopad na můj život a řekl jsem jim, že zůstanu příznivcem Porta na celý život," prozradil Íránec, který se závěrem zastavil také nad možným angažmá v Saúdské Arábii.

"Nikdy jsem to nebral v úvahu, hledal jsem příležitosti k růstu a chtěl jsem hrát v silných týmech. Zájem mělo i několik dalších klubů v Evropě, ale nikdo nepodal oficiální nabídku," uzavřel Taremi.

HANCKO SE PŘIBLÍŽIL K ANGAŽMÁ V MADRIDU. AGENT SLOVENSKÉHO BEKA ŘEŠÍ JEDINÝ ZÁDRHEL