eFotbal

Překvapivé jméno na levý kraj Barcelony? Xavi má lovit chorvatskou hvězdu ze Stuttgartu

Překvapivé jméno na levý kraj Barcelony? Xavi má lovit chorvatskou hvězdu ze Stuttgartu
Překvapivé jméno na levý kraj Barcelony? Xavi má lovit chorvatskou hvězdu ze StuttgartuFlashscore
Mladý Chorvat, který by měl být záplata za legendu Nou Campu Jordiho Albu si letos v Bundeslize připsal 23 zápasů ve kterých zaznamenal jeden gól a sedm asistencí.
Reklama
Reklama

Barcelona má mít zájem o letní přestup levého obránce Borny Sosy ze Stuttgartu, Chorvata jež se v posledních dvou sezónách “poněkud mimo radar”  vypracoval v jednoho z nejlepších levých krajů v Bundeslize. Podle německého novináře Marca Behrenbecka, který informaci přinesl, má být Sosa jedním ze žhavých kandidátů na místo, které by výhledově měl uvolnit Jordi Alba. A Xavi má být nakloněn tomu, aby katalánský gigant eventuálně aktivoval Sosovu výstupní klauzulu, která je ve smlouvě se Stuttgartem (platné do roku 2025) nastavená na 25 milionů eur.

O tom, že Barcelona letos v létě bude mimo jiné hledat náhradu za Albu se dlouhodobě ví. Klub z Katalánska byl v tomto ohledu nejprve spojován se severním Londýnem, kde se mu měli líbit jak Kieran Tierney z Arsenalu, tak Sergio Reguillon z Tottenhamu nyní se ale na přetřes dostal Sosa. A podle Daily Mail též s levým krajem Valencie Josém Gayem. Ten je na svém postu považován za jednoho z nejlepších v La Lize, Valencia se nicméně zatím netváří na možný odchod své opory. V tomto je Sosa se svou pětadvacetimilionovou výstupní klauzulí snadnější cíl.

Čtyřiadvacetiletý Sosa je klasický produkt Dinama Záhřeb, kde debutoval už v 16 letech a jako dvacetiletý už mu nejvyšší chorvatská soutěž byla malá a v roce 2018 se tak připojil ke Stuttgartu. Tam prožil pomalý start do bundesligového života a během prvních dvou sezón si připsal pouhých 24 ligových vystoupení, nicméně v minulé sezóně se stal pravidelným členem prvního týmu, když si připsal 26 ligových vystoupení a v letošní pak přišel průlom. Který jej dostal na radar Barcy.

zdroj: Sportskeeda