eFotbal

Přestupové období v Anglii opět trhalo rekordy. Kluby utratily necelé dvě miliardy liber, a to ještě není konec

Přestupové období v Anglii opět trhalo rekordy. Kluby utratily necelé dvě miliardy liber, a to ještě není konec
Přestupové období v Anglii opět trhalo rekordy. Kluby utratily necelé dvě miliardy liber, a to ještě není konecFlashscore
Letní přestupový termín v anglické lize přinesl nový rekord, přestože fotbalisté mají na změnu dresu ještě týden. Podle společnosti Deloitte kluby z Premier League utratily za posily 1,95 miliardy liber (asi 55 miliard korun).
Reklama
Reklama

Dosavadním maximem bylo 1,92 miliardy liber, které anglické kluby utratily před rokem. Žádná přestupová částka ale tehdy nepřekonala hranici 100 milionů liber, což se nyní podařilo zatím dvakrát.

Chelsea za 100 milionů koupila záložníka Moisese Caiceda z Brightonu, s bonusy se přitom odstupné může vyšplhat až na 115 milionů. Arsenal dal 100 milionů za Declana Ricea a případné bonusy můžou částku navýšit o dalších pět milionů.

Deloitte očekává, že letos v létě celková částka za přestupy klubů z anglické ligy překoná hranici dvou miliard liber. Loni týden před uzávěrkou celky z Premier League utratily za posily 1,5 miliardy.

Dodejme si, že Manchester City zůstává na lovu záložníka. Původně chtěl Paquetu z West Hamu, na něhož ovšem Kladiváři nalepili příliš vysokou cenovku 105 milionů liber. Alternetivou by mohl být Nunes z Wolverhamptonu, který je o 40 milionů levnější.