eFotbal

Přestupy pod radarem. Odchovanec Partizanu do Teplic či druholigové komety do Jablonce

Přestupy pod radarem. Odchovanec Partizanu do Teplic či druholigové komety do Jablonce
Přestupy pod radarem. Odchovanec Partizanu do Teplic či druholigové komety do JablonceFlashscore
Na některé transfery je upřena velká pozornost. Ať už šlo o přesuny Mojmíra Chytila, Michala Ševčíka či Filipa Kubaly. Nicméně některé přestupy prošly jaksi bez povšimnutí. Které zaujaly a zaslouží si zmínku?
Reklama
Reklama
MILAN HEČA DO SLOVÁCKA

Pragmatický přesun pro všechny strany. Sparta Heču nepotřebovala, odstavila ho na druhou kolej, v sezoně prakticky nechytal. Končila mu smlouva, a tak nebyl důvod ji prodlužovat. I proto, že se našel ihned zájemce.

Ten byl v podstatě „nalezen“ už v zimě, a to v podobě Slovácka, nicméně tehdy ještě neodešel Filip Nguyen do zahraničí. Teď je jeho odchod na spadnutí, ostatně, oznámil to sám gólman na sociálních sítích.

Slovácko šlo do léta s vědomím, že gólman s vietnamskými kořeny odejde, a tak jednalo rychle. Hečovy služby si Svědík a spol. zajistili už na konci května. Jednička na příští sezonu je tak naprosto jasná, bude jí odchovanec uherskohradišťského klubu.

Foto: AC Sparta Praha

JAN SUCHAN DO ČESKÝCH BUDĚJOVIC

České Budějovice před pár týdny oznámily, že záložník Jan Suchan podepsal na jihu Čech tříletou smlouvu. Sedmadvacetiletý hráč po tvrdém boji na nižších úrovních zase dostane příležitost bojovat na ligových kolbištích.

Jakto? Kariéru nastartoval v Příbrami, kde patřil do generace, která vybojovala juniorskou Ligu mistrů. V létě 2015 přestoupil do Viktorie Plzeň, nicméně spíš než začátek hvězdné kariéry to byl počátek kolotoče hostování. Nejdříve do zpět do Příbrami, pak do Teplic. Společně s naskakujícím věkem ale přímo úměrně nepřibývaly ligové starty, a tak půlrok dokonce strávil ve slovenské Senici.

Když Vyšehrad, kde pak působil, sestoupil do třetí ligy, strávil tam Suchan jen dalšího půl roku, načež po něm sáhla druholigová Vlašim. A trefila jackpot. V předminulé sezoně stihl v patnácti zápasech devět branek a v té letošní byl ještě lepší – třicet zápasů, patnáct gólů a stal se druhým nejlepším střelcem druhé ligy.

Foto: SK Dynamo České Budějovice

NEMANJA KRSMANOVIČ DO TEPLIC

Nenápadný přestup, ale velmi zajímavý. Krsmanovič je dvacetiletý levý obránce ze Srbska. Odchovanec Partizanu Bělehrad přišel na přestup z FK TSC Bačka Topola, kde i přes svůj mladý věk zaznamenal 30 startů za A mužstvo v nejvyšší soutěži a domácím poháru, kromě toho patří také do širšího kádru reprezentace Srbska U21 a pravidelně nastupoval za reprezentaci U19.

„Máme na něj dobré reference. Po odchodu Matěje Hybše by mohl přinést do naší hry kvalitu a splnit představy, které o něm máme,“ hlásil po podpisu s nadějí v hlase trenér Zdenko Frťala.

PATRICK SCHÖN A ALEXIS ALEGUÉ DO JABLONCE

Těžko vybrat jen jednoho, tak zahrnujeme oba dva. Jablonec získal dva velmi dobré hráče, kteří druhou ligu přerostli.

Alexis Alegué, to bylo hodně skloňované jméno. Přichází z ambiciózního Vyškova, který se ukázal v baráži o první ligu. Alegué byl neodmyslitelnou součástí základní sestavy a jeho posun do první ligy je jen logickým vyplynutím celé sezony. Pokud bude Kamerunec pokračovat v současném tempu a na podzim dá třeba pět branek, může se stěhovat už v zimě.

Výborným podpisem je i Patrik Schön. Odchovanec Mostu, který následně působil v jabloneckých strukturách, se na Střelnici vrací po povedených letech ve Varnsdorfu. Ve druhé lize patřil mezi ty nejlepší ofenzivní hráče, vyniká především v připravování šancí, k tomu v poslední sezoně dal sedm branek. Ba co víc, přišel zadarmo, pro Jablonec o to lepší.

Foto: FK Jablonec