eFotbal

Příprava Němců na domácí Euro se Saného týkat nebude. FIFA mu dala stopku na tři zápasy

Příprava Němců na domácí Euro se Saného týkat nebude. FIFA mu dala stopku na tři zápasy
Příprava Němců na domácí Euro se Saného týkat nebude. FIFA mu dala stopku na tři zápasyFlashscore
Útočník Leroy Sané přijde o tři přípravné zápasy Německa před mistrovstvím Evropy. FIFA potrestala fotbalistu Bayernu Mnichov za to, že v listopadové přípravě s Rakouskem dostal červenou kartu za strčení protihráče.
Reklama
Reklama

Osmadvacetiletý Sané zmešká březnové duely s Francií a Nizozemskem a také jedno utkání těsně před červnovým startem mistrovství Evropy. Proti trestu se bývalý hráč Schalke nebo Manchesteru City může odvolat.

Německo na Euru bude patřit opět k favoritům, ačkoliv se mu na posledních mezinárodních turnajích příliš nedařilo. Na MS 2022 v Kataru nepostoupilo ze skupiny, na předešlém Euru jej vyřadila Anglie již v osmifinále.

Odchovanec klubu z Gelsenkirchenu patří mezi největší hvězdy současné reprezentace Německa, které bude v letošním roce evropský šampionát pořádat. V Bayernu Mnichov působí od roku 2020, kdy přišel z Etihad Stadium za 45 milionů eur plus bonusy, což nakonec vygenerovalo částku okolo 60 milionů eur.

V letošním ročníku patří Sané ke klíčovým tvářím Bayernu Mnichov, který by rád obhájil mistrovskou trofej v Bundeslize. Aktuálně sice bavorský gigant ztrácí čtyři body na vedoucí Leverkusen, ale i tak je pasován do role adepta na zisk cenné trofeje. Osmadvacetiletý hráč odehrál patnáct ligových zápasů, ve kterých si připsal 8 gólů a stejný počet asistencí.

Foto: Německá fotbalová reprezentace