eFotbal

Připravit loženku pro spoluhráče? V TOP 5 dominují hráči z Anglie a Francie, jedno jméno asi překvapí

Připravit loženku pro spoluhráče? V TOP 5 dominují hráči z Anglie a Francie, jedno jméno asi překvapí
Připravit loženku pro spoluhráče? V TOP 5 dominují hráči z Anglie a Francie, jedno jméno asi překvapíFlashscore
Metrika "velkých šancí" má v moderním fotbalovém světě, který se řídí statistikami, významné místo. Umožňuje divákovi posoudit, jak byl hráč efektivní, a to na základě informací o kvalitě jeho finálních přihrávek. Za "velkou šanci" se považuje situace, kdy má nahrávající volný výhled na branku a neocitá se pod příliš velkým tlakem. Server Sportskeeda vybral pětici nejprodukivnějších fotbalistů z TOP5 soutěží v této sezóně ohledně právě vytvoření velkých šancí (v jejich ligových soutěžích).
Reklama
Reklama
Kylian Mbappé (PSG) - 12 šancí

zdroj: PSG

Kluk z plakátu Paris Saint-Germain (PSG) Kylian Mbappé je nejen zdatný střelec, ale má také přirozený talent vytvářet gólové příležitosti pro své spoluhráče. V sezoně 2022/23 Ligue 1 vytvořil francouzský reprezentant v 17 zápasech už 12 "velkých šancí". V defenzivnější francouzské lize je to velký výsledek, na druhou stranu pro Mbappého hovoří hvězdnost PSG a schopnosti jeho kolegů v útoku. Neymar a Messi jsou velká jména, která si prostor najít prostě umí.

Bruno Fernandes (Manchester United) - 14 šancí

zdroj: Manchester United

Kapitán Manchesteru United Bruno Fernandes je i v této sezóně tvůrčím pilířem Rudých ďáblů. Portugalec, který je pod vedením Erika ten Haga nepostradatelný, vytvořil v dosavadních 19 zápasech 14 "velkých šancí". Fernandes se možná netěší životní formě, ale na tabuli si zatím připsal úctyhodná čísla. Útočný záložník v 19 zápasech čtyřikrát skóroval a čtyřikrát asistoval. V Premier League má průměr 2,1 střely, 2,7 klíčové přihrávky, 37,4 přesné přihrávky a 3 přesné dlouhé míče na zápas.

Lionel Messi (PSG) - 15 šancí

zdroj: PSG

A druhý muž z PSG. Nově dekorovaný mistr světa Lionel Messi je už od začátku sezony 2022/23 ve velkolepé formě. Argentinský kapitán se v této sezóně stal hlavním tvůrcem PSG a během pouhých 15 vystoupení v Ligue 1 vytvořil neuvěřitelných 15 "velkých šancí". Hráč, který na mistrovství světa v Kataru získal Zlatý míč, v této sezoně ve francouzské nejvyšší soutěži vstřelil osm gólů a poskytl deset asistencí. Pro představu, v minulé sezóně se Messi v 26 zápasech Ligue 1 trefil pouze šestkrát a připsal si 14 asistencí.

Kieran Trippier (Newcastle) - 16 šancí

zdroj: Newcastle FC

Trochu překvapivé jméno potvrzuje, jaký skok Newcastle United pod Eddiem Howem udělali. A kapitán týmu Kieran Trippier jde příkladem, když ve 20 ligových zápasech vytvořil neuvěřitelných 16 "velkých šancí". Pravý obránce přitom dokáže dokonale vyvážit útočnou hru a obrannou disciplínu. Jednou skóroval, čtyřikrát asistoval a pomohl svému týmu udržet 12 čistých kont v divizi.Bývalý hráč Atlétika Madrid odehraje 50,95 přihrávek na zápas, vyslal 68 přesných dlouhých míčů a zahrál 10 průnikových přihrávek. Co se týče bránění, pokusil se o 44 zákroků a 26krát zachytil míč

Kevin De Bruyne (Manchester City) - 20 šancí

zdroj: Profimedia.cz

Kdo jiný by taky mohl vyhrát, že? Eso Manchesteru City Kevin De Bruyne vytvořil v této sezóně v 19 zápasech Premier League neuvěřitelných 20 "velkých šancí" a aktuálně je (potrvzeně) nejlepším tvůrcem hry v Evropě. Jeho herní data tuto pozici potvrzují. V průměru má 44,95 přihrávky na zápas, rozehrál 20 průnikových přihrávek, předal 52 přesných dlouhých míčů a pokusil se o 149 přihrávek. De Bruyne se skvěle propojil s gólovou mašinou Manchesteru City Erlingem Haalandem.