eFotbal

Přišli a jejich přítomnost měla neoddiskutovatelný přínos. Které podpisy loňského léta se vyplatily?

Přišli a jejich přítomnost měla neoddiskutovatelný přínos. Které podpisy loňského léta se vyplatily?
Přišli a jejich přítomnost měla neoddiskutovatelný přínos. Které podpisy loňského léta se vyplatily?Flashscore
Zbrojení během letního a zimního přestupového okna není náhodným sběrem hráčů, ale pečlivě zváženým plánem posílit svůj tým tam, kde to v sestavě vázne nebo chybí konkurence. Historie nabídla celou řadu špatných tahů, ale i podpisů, které měly neoddiskutovatelný přínos. Podívejme se na nákupy loňského léta, které se rozhodně vyplatily. Povede se to letos zopakovat a dočkáme se v další sezóně opět skvělých výkonů na nových adresách?
Reklama
Reklama
5) Paulo Dybala (AS Řím)

Po svém konci v Juventusu měl argentinský legionář celou řadu nabídek, ale nakonec si vybral zůstat v Itálii a přijmout výzvu od římského AS. Doposud v této sezóně odehrál 36 zápasů, ve kterých si připsal 16 gólů a 8 asistencí. Jeho přítomnost na hřišti pomohla zlepšit útočnou hru Římanů a Dybala se projevil jako všestranný hráč, který umí vypomoci na nejrůznějších postech. Není divu, že kolem něj opět krouží významní dravci, ale kouč José Mourinho jeho uvolnění rezolutně odmítá.

Foto: AS Řím

4) Robert Lewandowski (Barcelona)

Polský kanonýr ukončil svou dlouholetou anabázi v Bayernu a v létě se přesunul na Camp Nou. Nenechte se mýlit, že Lewandowski nevykázal v této sezóně čísla jako v dobách svého působení v bavorském klubu. Výraznou měrou se podílel na zisku mistrovského titulu v La Lize ve prospěch Barcelony. Ve 44 zápasech napříč všemi soutěžemi nastřílel 33 branek a přidal sedm asistencí. Potvrdil se nejen jeho střelecký apetit, ale i pracovitost pro tým, který z jeho přítomnosti těží.

Foto: FC Barcelona

3) Casemiro (Manchester United)

Defenzivní štít původem z Brazílie překvapivě ukázal po letech věrné služby záda Realu Madrid a zamířil na Ostrovy. Manchester United za jednatřicetiletého Casemira uhradil 70 milionů eur, ale rozhodně se tato investice vyplatila. Ihned zapadl do sestavy, ukázal se jako skvělá posila týmu a Rudí ďáblové jsou na vzestupu. Casemiro přinesl na Old Trafford zkušenosti pětinásobného vítěze Ligy mistrů a přidal klid do záložní řady. Nizozemský stratég Erik ten Hag prokázal, že má dobrý čich na hráče, kteří jsou potřeba.

Foto: Manchester United FC

2) Khvicha Kvaratskshelia (Neapol)

Zažil snovou sezónu v barvách Neapole a výraznou měrou se podepsal pod ziskem mistrovského titulu. Gruzínský křídelník je zjevením letošního ročníku Serie A a svými konzistentními výkony na sebe strhl pozornost, stejně jaké další jeho spoluhráči. V 41 zápasech vstřelil 14 gólů a přidal 17 asistencí. Jeho tempo a kreativita je obdivuhodné a s ohledem na nízký věk je zřejmé, že během letního přestupového okna by mohly padat astronomické sumy za vyvázání jeho závazku vůči klubu sídlícím pod Vesuvem.

Foto: SSC Neapol

1) Erling Haaland (Manchester City)

Norský zázrak na sebe strhával pozornost již během svého působení v Salzburgu, poté se neztratil ani v Dortmundu. V létě bylo zřejmé, že Borussii již tento mladík přerostl, proto se nabízelo hned několik variant, kterým směrem by se mohl vydat. Nakonec zvolil Manchester City, který za jeho zisk uhradil 60 milionů eur. Tento tah se Citizens rozhodně vyplatil, překonání hranice 50 gólů za sezónu tomu je důkazem. Na Etihad Stadium mohou slavit triumf v Premier League a ve hře je ještě finále FA Cupu a prestižní ušatý pohár v Lize mistrů.  

Foto: Manchester City FC