eFotbal

Přišli, viděli a teď už jen zvítězit. Bale a Chiellini mají šanci na svou první zaoceánskou trofej již po pár měsících...

Přišli, viděli a teď už jen zvítězit. Bale a Chiellini mají šanci na svou první zaoceánskou trofej již po pár měsících...
Přišli, viděli a teď už jen zvítězit. Bale a Chiellini mají šanci na svou první zaoceánskou trofej již po pár měsících...Flashscore
Doznívající ročník Major League Soccer vyvrcholí první listopadovou sobotu, kdy se proti sobě na kalifornské půdě postaví celky Los Angeles FC a Philadelphie Union.
Reklama
Reklama

Jak pro tým z města andělů, tak pro východní pobřeží zastupující klub, kterým svého času prošel také exsparťan Bořek Dočkal, půjde o premiérovou finálovou účast.

V roce 2014 založený výběr Los Angeles potvrdil úlohu jasného favorita v prvním semifinále proti Austinu, který přejel po trefách Aranga, Urrutiho a Opokua poměrem 3:0.

Zatímco stoper Giorgio Chiellini hrál v semifinále jen první půli, křídelník Gareth Bale zůstal po celý zápas na lavičce náhradníků.

Philadelphia si v noci z neděle na pondělí poradila s New Yorkem City, když musela ve druhém dějství otáčet nepříznivé skóre a nakonec se jí nad obhájcem prvenství podařilo zvítězit 3:1. Mezi 65. a 76. minutou postupně udeřili Carranza, Gazdag a Burke.

Pakliže by se dočkal první velké trofeje nedlouhé klubové historie celek Los Angeles FC, jeho dvě největší letní posily z Itálie a Walesu by si připsaly premiérovou americkou trofej již po několika měsících za oceánem.

Bale nastoupil k tomuto datu za FC dvanáctkrát a připsal si dva přesné zásahy, o pět let starší Chiellini zasáhl celkem do 13 soubojů.

Tým trenéra Cherundoloa však dotáhla mezi nejlepší dvě mužstva soutěže zejména trojice Arango, Vela a a Opoku, která se dohromady postarala o 38 branek.

Semifinále playoff zámořské MLS:

Philadelphia Union - New York City 3:1 (65. Carranza, 67. Gazdag, 76. Burke - 57. Moralez)Los Angeles FC - Austin FC 3:0 (29. Arango, 62. vlastní Urruti, 81. Opoku)

Tehdejší talent Iniesta se neubránil slzám. Promluvil o potížích s depresemi i tíze života