eFotbal

Příště snad ani nejezděte! Češi byli nejméně zábavným týmem na Euru, vzkázal reprezentaci prestižní portál

Příště snad ani nejezděte! Češi byli nejméně zábavným týmem na Euru, vzkázal reprezentaci prestižní portál
Příště snad ani nejezděte! Češi byli nejméně zábavným týmem na Euru, vzkázal reprezentaci prestižní portálFlashscore
Česká reprezentace se pakovala z letošního Eura už po základní skupině s jedním bodem. Fanoušci jen bezmocně skřípou zuby, realita byla tvrdší než čekali. Vystoupení Haškova týmu nebylo úspěšné, pro mnohé je dokonce propadákem. Nepovedeného vystoupení národního týmu si všímají i v zahraničí.
Reklama
Reklama

Zatímco zápasy (na první pohled) méně zajímavých týmů pro české fanoušky na Euru vesměs bavily a o duelech v podání Rakouska či Slovenska se čile diskutovalo, u Česka to bylo přesně naopak.

Zápasy v podání Haškova týmu mnohdy nebavily ani zaryté české fanoušky. Ti byli po úspěchu hokejistů na MS a slušné přípravě reprezentace pěkně namlsaní. Skutečnost na trávníku ale byla jiná než si představovali.

Bellingham v tom není sám. UEFA prošetří Demiralovu kontroverzní gólovou oslavu

Po základních skupinách se prestižní portál The Athletic rozhodl zhodnotit, jaké týmy bavily fanoušky a jaké ne. Redaktoři při svém hodnocení brali v potaz dvě kritéria. Tím prvním byl subjektivní pocit, jak tým působí, jak je oblíbený či jaké nadšení vyvolává. Druhým kritériem byly výkony na trávníku, hodnotily se tedy góly, výhry nebo aktivita v poslední třetině hřiště.

A vysvědčení český tým nedostal dobré, v žebříčku skončil poslední, byl tedy nejméně zábavný. „Jakoby tam ani nebyl,“ napsal portál, když komentoval vystoupení Haškova celku. „Co si z působení Česka na Euru budete pamatovat? Chvíli o tom přemýšlejte a pak se ozvěte. Nic? Tak to je asi správně. Vlastně jediné, co vám opravdu utkví v paměti, je, jak se v posledním zápase snažili zvrátit osud proti Turecku. Nebyli dobří.“

Tvrdá kritika českého mužstva! Trenér Hašek to schytal za sestavu i nominaci, měl být Barák v týmu?

Na spodku tabulky se Češi objevili třeba s Polskem, Skotskem, Srbskem či Albánií. Kruté mezinárodní vysvědčení, které jen podtrhuje zklamání, jež český národ během Eura zažíval.

Rozhodčí v tom plaval, zápas nezvládl. Měl jsem z něj strach od začátku, přiznal Rada po Turecku. Kde viděl příčiny vyřazení?