eFotbal

Pro mě je to vlastně první zimní příprava a sám úplně nevím, do čeho jdu a co mám očekávat, přiznává Kovář

Pro mě je to vlastně první zimní příprava a sám úplně nevím, do čeho jdu a co mám očekávat, přiznává Kovář
Pro mě je to vlastně první zimní příprava a sám úplně nevím, do čeho jdu a co mám očekávat, přiznává KovářFlashscore
Od svého zářijového příchodu na Letnou stihl dvaadvacetiletý strážce svatyně Matej Kovář v rudém trikotu deset soutěžních startů. Protože se vrátil do českého prostředí již v rozběhlé sezoně, nyní má před sebou svou premiérovou přípravu ve Spartě...
Reklama
Reklama

"Defacto máme dva bloky, jeden teď v prosinci a druhý v lednu. Doufám, že se na tu jarní část nachystáme co nejlépe, abychom z toho pak mohli těžit. Na přípravu se extrémně těším a uvidíme, co nám trenéři nachystají," uvedl v rozhovoru pro web sparta.cz kmenový gólman Manchesteru United, jenž je v české metropoli zatím pouze zapůjčen.

Protože se v zahraničí na zimní přípravu nehraje, v tomto směru mnoho zkušeností nemá, protože domácí mapu opustil jako velmi mladý. "V Manchesteru jsme zimní přípravu neměli, protože se tam pořád hraje. Pro mě je to vlastně taková první zimní příprava a sám úplně nevím, do čeho jdu a co mám očekávat," přiznal branář, jehož tým dokončil podzim čtyřmi výhrami v řadě. "V závěru podzimní části jsme ukázali, jakou máme v týmu sílu. I herně si myslím, že to bylo obstojné. Teď nás čeká zimní příprava, musíme pořádně potrénovat a navázat na to na jaře."

Co vše tedy sparťanský kádr v následujících týdnech čeká? "Ta první část bude spíš taková fyzická, abychom toho co nejvíc naběhali a dostali se do co nejlepší kondice. Druhá část v Marbelle bude spíše hrací, kde už budeme ladit taktiku. Ten začátek teď bude hlavně o běhání a pracovitosti," přiblížil brankář se zkušenostmi z Burtonu i Swindonu.

V pondělí má nyní třetí tým FORTUNA:LIGY v plánu fyzické testy na FTVS. "Párkrát už jsme tam zavítali s reprezentací. A co od toho očekávat? Jsou to testy a něco nám mají říct. Uvidíme, jak na tom budeme a podle toho se budeme odvíjet dál," doplnil rodák z Uherského Hradiště, který se může představit mezi třemi tyčemi slavného "S" také v prosincových přípravách proti Žilině a Varnsdorfu.

Priske si vytáhl z druholigové rezervy Kukučku, Goljana i Kaštánka a sleduje také pár hráčů z devatenáctky...