eFotbal

Proč to podle Cipra nebude pro Jablonec na Slovensku jen formalita a jak vidí možné postupy Slavie a Viktorie?

Proč to podle Cipra nebude pro Jablonec na Slovensku jen formalita a jak vidí možné postupy Slavie a Viktorie?
Proč to podle Cipra nebude pro Jablonec na Slovensku jen formalita a jak vidí možné postupy Slavie a Viktorie?Flashscore
Ve čtvrtek večer půjdou do akce hned tři čeští zástupci a sice Slavia, Plzeň i Jablonec. Jak vidí jejich postupové šance velezkušený odborník František Cipro?
Reklama
Reklama

Zelenobílý celek ze Střelnice si přivezl na Slovensko výsledek 5:1 a základní skupinu EKL by měl mít ve svých rukou. "Nemyslím si, že odveta je pro Jablonec už jen formalitou. Poháry bývají ošidný. Žilina má mladý, běhavý mančaft a bude hodně záležet na tom, aby Jablonec nedostal v prvních dvaceti minutách gól – nebo třeba dva. To by bylo špatný a začal by blázinec. Ta umělá tráva tam prý ještě není dvakrát dobrá a když se to postříká, což samozřejmě udělají, aby to bylo klouzalo ještě víc, tak to je pak, jako když hrajete na ledě. Ale přes to všechno by Jablonec postoupit měl," citoval server ČT Sport slova čtyřiasedmdesátiletého penzisty s velmi bohatou trenérskou minulostí.

Náskok, byť o něco menší, si přivezla do bulharské Sofie také Bílkova Viktorie. "2:0 je ošidný výsledek. Hlavně nedostat brzy gól. To se pak může soupeř zbláznit, divácká kulisa, rozhodčí, Sofie - víte jak to je... Ale věřím, že Plzeň to zvládne. Hrají teď dobře, psychicky jsou nahoře. Je důležitá hrát se zabezpečenou obranou, ale normálně, rozhodně nezalézt," napovídá na portálu ceskatelevize.cz kouč, jenž prošel kluby jako AEL Limassol, Tirol Innspruck nebo LASK Linz.

Nejhorší pozici má Slavia. Minimálně papírově, neboť si přivezla do Varšavy "jen" remízu 2:2. "Ve Varšavě ji čeká hodně bouřlivé prostředí. Ale víc než výhra nad Baníkem zvedne Slavii sebevědomí návrat Kúdely a Bořila. To je největší plus, tím získá větší jistotu i gólman Kolář a celý mančaft. Slavia hraje venku dobře, vzpomeňte si třeba na Leicester a další zápasy. Umějí to tam a myslím si, že postoupí. Kdybych si měl tipnout, tak je to 60:40 pro sešívané. Výsledek z Edenu není nic moc, ale zase je pro Slavii dobré, že už neplatí výhodu gólu vstřeleného venku, kdyby to bylo jako dřív, bylo by to hodně špatné," uzavřel pozitivně naladěný Cipro, jenž mimochodem vedl zmíněnou Slavii hned ve třech různých časových etapách.

Musa: Poté, co jsem se o Boavistě podrobně informoval, jsem si byl jistý, že jsem se rozhodl správně

 Zdroj: ceskatelevize.cz