eFotbal

Prokletá Poznaň? Po Sýkorovi v Lechu zahřívá lavičku i Ba Loua. Na ofenzivního hráče nemá nejlepší bilanci...

Prokletá Poznaň? Po Sýkorovi v Lechu zahřívá lavičku i Ba Loua. Na ofenzivního hráče nemá nejlepší bilanci...
Prokletá Poznaň? Po Sýkorovi v Lechu zahřívá lavičku i Ba Loua. Na ofenzivního hráče nemá nejlepší bilanci...Flashscore
Sílu kádru Lechu Poznaň už dobře poznal například Jan Sýkora, jehož nyní zastihnete v plzeňské Doosan aréně a v poslední době se o tom přesvědčil také Adriel Ba Loua.
Reklama
Reklama

Exkarvinský křídelník z Pobřeží slonoviny přitom dorazil do Ekstraklasy jako potenciální velká hvězda, čemuž odpovídala i přestupová suma přesahující 31 milionů korun.

"Byl to jeden z největších transferů dovnitř klubu za poslední léta," připomněl na stránkách Deníku Sport kondiční kouč Lechu Antonín Čepek.

V polské nejvyšší soutěži ovšem až tak velká osobní čísla nemá. V dosavadních 18 vystoupeních, které daly dohromady 992 minut čistého času, si na své konto připsal jen jednu trefu a tři gólové asistence a zřejmě i on sám od sebe čekal o něco více.

Protože ho v zimě přibrzdilo zranění, na jaře už pětadvacetiletý spoluhráč slovenského zadáka Šatky základ jistý nemá a naposledy se ocitnul mezi jedenácti vyvolenými ještě v listopadu loňského roku...

"Vstoupil do toho dobře. Ale tu bilanci nemá na ofenzivního hráče nejlepší. Je tady velká konkurence. Na křídelní posty máme pět až šest hráčů. V Lechu je to jako ve Spartě nebo jiných velkých klubech. Jdeš na hřiště a čeká se od tebe, že tomu nějak pomůžeš. Musíš zahrát. Když ne, tak se může stát, že na svou šanci znovu čekáš. Když tě vyřadí zranění nebo pokles formy, neproduktivita, tak holt naskočí jiní. Musíš přesvědčit trenéra, že se rozhodl správně," citoval server isport.blesk.cz slova výše zmíněného člena realizačního týmu.

O titul bojující Lech, který spolu s Rakówem ztrácí na vedoucí Pogon Štětín jen bod, vyzve v dubnu Slask, Legii, Wislu Plock a Stal Mielec. Dostane si explzeňský středopolař šanci vylepšit své statistiky?

TOP 5 hráčů s nejvíce získanými míči v Evropské konferenční lize? Ngadeu je vysoko, ale všem vládne tento slávista...

Zdroj: isport.blesk.cz