eFotbal

Propadáky posledních let: Slavné značky, které zůstaly na Camp Nou daleko za očekáváním

Propadáky posledních let: Slavné značky, které zůstaly na Camp Nou daleko za očekáváním
Propadáky posledních let: Slavné značky, které zůstaly na Camp Nou daleko za očekávánímFlashscore
Není žádným tajemstvím, že se slavný katalánský obr topí ve finanční ztrátě. Tento fakt se neblaze odráží i v herních výsledcích týmu, neboť nizozemský kouč Ronald Koeman nedostal v létě ani v lednu možnost výrazně posílit skomírající kádr. Lionel Messi je na odchodu a co bude potom?  Barcelona v posledních letech utrácela horentní sumy, ale v mnoha případech se jednalo o velké přehmaty. Které zvučné značky zůstaly po svém příchodu daleko za očekáváním?
Reklama
Reklama
4) Arda Turan

Přesuny mezi nejvlivnějšími španělskými kluby se u fanoušků nesetkávají příliš s pochopením. Nebylo tomu jinak ani v případě odchodu tuzemského legionáře z řad Rojiblancos do Barcelony. Katalánský obr za něj dal v roce 2015 celkem 34 milionů eur. Atlétiko v té době ale vykazovalo zákaz přestupů, proto Turan naskočil do hry poprvé až v lednu dalšího roku. S formou se ale na Camp Nou příliš nepotkal, bylo to i tím, že jej stavěli s jinými pokyny. Po 55 odehraných zápasech byl zapůjčen do rodného Turecka, kde později na jiné adrese zakotvil natrvalo.

Foto: instagram.com/ardaturan

3) Malcom

Mocipáni z Barcelony promrhali velkou část zisku z prodeje Neymara za hráče, který vykazoval velký potenciál, ale v La Lize shořel jak svíce. Křídlo Bordeaux přispěchalo na Camp Nou za počáteční poplatek 41 milionů eur, ale na tuto částku se postupně přibalovaly další bonusy. Zatímco ve Francii byl brazilský legionář za hvězdu, v Barceloně se nedokázal prokousat do základní sestavy a pod taktovkou kouče Ernesta Valverdeho odehrál jen šest ligových zápasů.

Foto: instagram.com/malcomoliveira_97

2) Ousmane Dembélé

Další velká hvězdička, která po svém příchodu do Barcelony zůstala daleko za očekáváním vedení, trenéra i samotných fanoušků. Někdejší hvězda Dortmundu vyšla katalánského zájemce na 105 milionů eur, ke kterým postupně připadlo dalších 40 milionů na bonusech. Francouzský mladík stále na Camp Nou působí, ale často jej vidíme spíše v negativním světle, jak zápasí nejen s pracovní morálkou, ale i nezdravou životosprávou a odmítavým postojem k pokynům svého trenéra. Dembélé se již několikrát přiblížil k odchodu, ale zatím se nenašel klub, který by byl ochotný co nejvíce eliminovat ztrátu Barcelony z tohoto nákupu. 

Foto: instagram.com/o.dembele7

1) Philippe Coutinho

Vše nasvědčuje tomu, že Coutinho špatným hráčem není. Jeho příchod z Liverpoolu za astronomickou sumu zpočátku nevypadal jako špatné rozhodnutí. Brazilský legionář vypadal jako ideální volba do zálohy, kde by mohl nahradit stárnoucí velikány. Postupem času se ale ukázalo, že investice o síle 145 milionů eur byla vlastně ztrátová, neboť i fanoušci Barcleony zvolili Coutinha jako nejhorší podpis za poslední roky.  Již první sezónu na Camp Nou byla znát jeho frustrace z výpadku formy, což nakonec vedlo k zapůjčení Bayernu Mnichov, kde se mu zase celkem dařilo. Coutinho dal jasně najevo, že špatný hráč není, ale Barcelona je pro něj prokletým klubem, což se potvrdilo po jeho návratu z Bavorska.

Foto: instagram.com/phil.coutinho

Zdroj: sportskeeda.com