eFotbal

První posila pro rok 2023 je v St. James Parku vyřešena. V Newcastlu se mohou těšit na tento australský talent...

První posila pro rok 2023 je v St. James Parku vyřešena. V Newcastlu se mohou těšit na tento australský talent...
První posila pro rok 2023 je v St. James Parku vyřešena. V Newcastlu se mohou těšit na tento australský talent...Flashscore
Sportovní úsek Newcastlu United se pochlubil první posilou pro rok 2023, jíž se podle agentury AFP stane čerstvě osmnáctiletý australský mladík Garang Kuol.
Reklama
Reklama

Straky ze St. James Parku se dohodly na zimním přesunu středního útočníka na ostrovy s účastníkem tamní A-League Central Coast Mariners.

Ofenzivní hráč, u nějž uvádí transfermarkt.com cenu jen 100 tisíc eur, tak svůj australský kontrakt do 30. června 2024 nedodrží.

Perspektivní teenager zatím stihl v australské nejvyšší soutěži odehrát od dubna do května devět utkání a byť strávil na hracích plochách jen 189 minut čistého času, i tak se mu podařilo hned čtyřikrát skórovat.

Hráč, jenž už v září debutoval také za reprezentační áčko (proti Novému Zélandu odehrál posledních 20 minut), tak přejde do péče k manažerovi Edwardu Howeovi.

Kouč čtyřnásobného mistra Premier League momentálně využívá útočnou pětici Joelinton, Saint-Maximin, Wood, Wilson a Isak.

V lednu čekají Newcastle soutěžní střety s Arsenalem, Fulhamem nebo Crystal Palace. Bude dobře hodnocený nováček debutovat právě v jednom z těchto ligových soubojů?

Bude končit na vrcholu? Madrista Kroos by se údajně mohl rozloučit s kariérou již za devět měsíců