eFotbal

Pulisic a ti další. Čtyři bývalí hráči Chelsea, kteří nyní nastupují za AC Milán

Pulisic a ti další. Čtyři bývalí hráči Chelsea, kteří nyní nastupují za AC Milán
Pulisic a ti další. Čtyři bývalí hráči Chelsea, kteří nyní nastupují za AC MilánFlashscore
Do AC Milán přestupuje z londýnské Chelsea americký křídelník Christian Pulisic, tato trasa je v poslední době hodně populární. V týmu Rossoneri jsou aktuálně už čtyři hráči, kteří přestoupili z Londýna do Milána.
Reklama
Reklama
Christian Pulisic

AC přes léto usilovně hledalo pravé křídlo, jelikož hráči, kteří na tomto postu nastupovali v minulé sezoně, nesplňovali požadavky. Junior Messias s Alexisem Saelemaekersem podávali pouze průměrné výkony, Brahim Díaz se zase z hostování vrátil do Realu Madrid.

Rossoneri se tak rozhodli investovat dvacet milionů eur do čtyřiadvacetiletého Pulisice, jenž během svého angažmá v Chelsea nenaplnil očekávání do něj vkládaná při příchodu z Borussie Dortmund, kde byl považován za jednu z největších nadějí světového fotbalu. V AC by mohl ožít.

Foto: AC Milán

Ruben Loftus-Cheek

Milánští v Chelsea zjevně nakupují rádi, Pulisic totiž není jedinou letní posilou z Londýna. Tou první byl Loftus-Cheek, šestadvacetiletý střední záložník, který do Milána přichází s nelehkým úkolem: nahradit Sandra Tonaliho, jenž přestoupil do anglického Newcastlu United.

Loftus-Cheek v Chelsea vždy plnil spíše roli žolíka, pokud byl ale zdráv, dovedl podávat solidní výkony. V Itálii od něj čekají, že by se konečně mohl stát klíčovým hráčem a oporou. Předpoklady na to má, teď bude na něm, jak se toho zhostí.

Foto: AC Milán

Fikayo Tomori

Pětadvacetiletý anglický stoper přicházel do AC Milán v roce 2021 nejprve na hostování, jeho výkony ovšem byly tak kvalitní, že jej italský gigant musel koupit natrvalo. A zatím se mu to vyplácí, Tomori je hlavní defenzivní oporou klubu vyznávajícího červeno-černou barevnou kombinaci.

Tomorimu Serie A opravdu sedla a zařadil se v ní mezi nejlepší obránce. Vedle něj navíc rostou i výkony mladíků, jako jsou Malick Thiaw nebo Pierre Kalulu. Pro AC Milán zkrátka nyní už nepostradatelný hráč s velkou budoucností.

Foto: AC Milán

Olivier Giroud

Ani v šestatřiceti letech neztratil francouzský elegán nic ze svého umu. Naopak, dalo by se říct, že s pokročilým věkem zraje jako dobré víno. Giroud přišel do Milána stejně jako Tomori v roce 2021 a také v jeho případě si vedení Rossoneri může mnout ruce.

Giroud je momentálně jasnou jedničkou na hrotu útoku a trenér Stefano Pioli si spolupráci s ním nemůže vynachválit, podobně jako kouč reprezentace Francie Didier Deschamps. Někdejší útočník Montpellieru nebo Arsenalu má v Miláně smlouvu ještě na jednu sezonu.

Foto: AC Milán