eFotbal

Pulišić s Balogunem sekli Bolívii, roli favorita potvrdila i Uruguay. Bielsa ale zatím o triumfu nemluví

Pulišić s Balogunem sekli Bolívii, roli favorita potvrdila i Uruguay. Bielsa ale zatím o triumfu nemluví
Pulišić s Balogunem sekli Bolívii, roli favorita potvrdila i Uruguay. Bielsa ale zatím o triumfu nemluvíFlashscore
V noci z neděle na pondělí se na právě probíhajícím mistrovství Jižní Ameriky rozehrála skupina C, v níž potvrdily roli favoritů výběry USA i Uruguaye.
Reklama
Reklama

Spojené státy vstoupily do turnaje Copa América výhrou nad Bolivií (2:0), o níž rozhodly již v průběhu prvního dějství. Do skórové listiny se v Arlingtonu zapsali Christian Pulišić z AC Milán a Folarin Balogun z Monaka, jemuž nahrával na branku první jmenovaný.

"Je to pro nás skvělý start. Pomůže to sebevědomí," řekl obránce Antonee Robinson. "Kdybychom měli hledat nějaké chyby, tak jsme měli být mnohem důraznější v útoku. Mohli jsme dát další dva, nebo tři góly," přidal zadák.

Pravou nohou zahájila šampionát také Uruguay, které se podařilo ovládnout onu akci již patnáctkrát a zatím naposledy se tak stalo v roce 2011.

MO, JE ČAS! LIVERPOOL HLEDÁ NÁHRADU ZA SALAHA, V HLEDÁČKU MÁ PĚT JMEN

Dvojnásobné mistry světa poslali za prvními třemi body na Hard Rock Stadium v Miami úspěšní střelci Araújo, Núňez a Viňa, s tím, že soupeř z Panamy už se zmohl pouze na korekci výsledku zásluhou Murilla.

"Uvidíme, jak jsme na tom s ambicemi letos," citovala agentura AP trenéra Marcela Bielsu. "Jdeme zápas po zápasu, to nám pomáhá se postupně zlepšovat," nelétal v oblacích.

V pátek 28. června se Panama utká s USA a Uruguay, jíž trenérsky vede uznávaný Argentinec Marcelo Bielsa, půjde na Bolívii.

Copa América, mistrovství Jižní Ameriky v USA:Skupina C:USA - Bolívie 2:0 (2:0)

Branky: 3. Pulisic, 43. Balogun.

Uruguay - Panama 3:1 (1:0)

Branky: 16. Araújo, 85. Núňez, 90.+1 Viňa - 90.+5 Murillo.

Tabulka: