eFotbal

Ragnick má za sebou první tiskovku jako kouč Manchesteru United: Tady je jeho pět hlavních hlášek!

Ragnick má za sebou první tiskovku jako kouč Manchesteru United: Tady je jeho pět hlavních hlášek!
Ragnick má za sebou první tiskovku jako kouč Manchesteru United: Tady je jeho pět hlavních hlášek!Flashscore
OGS je minulost, Carrick je minulost, přítomností na Old Trafford je Ralf Ragnick. Tento - podle spekulací - dočasný manažer se dnes chopil na severu Anglie pomyslného žezla a další výsledky tak míří jeho směrem.
Reklama
Reklama
1. Co chce okamžitě změnit

Budeme hrát výše, budeme hrát agresivněji, budeme hrát obezřetněji, budeme více balancovat tým. To jsou hlavní záměry Ralfa Ragnicka - pravda poněkud příliš obecné -  s hrou Manchesteru United. Důraz na kvalitnější hru obrany (a modlitby za urychlený návrat Raphaela Varaneho) zazněly několikrát, dva góly na zápas, osmnáct inkasovaných gólů v posledních sedmi zápasech Premier League se novému lodivodovi Rudých ďáblů zdá kupodivu příliš.  

“Včera (s Arsenalem) jsme inkasovali dva góly, a když se podíváte na celkový počet inkasovaných branek, je to v průměru dva góly na zápas. Ve fotbale jde podle mě o to, aby se minimalizoval faktor náhody. Chci přinést větší rovnováhu a větší kontrolu. Zápasy jako s Arsenalem pro mě jako trenéra nejsou tou cestou, kterou bych chtěl jít. Mám velmi talentovaný tým a budu chtít aby tito talentovaní hráči hráli co nejdál od vlastní branky,” hlásí Ragnick.

2. Budou v lednovém přestupovém období významné změny? Nebudou!

Rangnick není příznivcem lednových nákupů a byť do lednového přestupového okna zbývá méně než měsíc, možné posily se v zázemí Old Trafford neprobírají. Naopak, pode Ragnicka by se United mohli pokusit o zeštíhlení kádru, který se na sedmém místě Premier League pyšní jedním z největších rozpočtů na výplaty. 

 "O nových hráčích jsme zatím nemluvili. Teď je čas na to, abychom se podrobně seznámili se současným kádrem. Kádr rozhodně není příliš malý. Je v něm dostatek hráčů. A podle mých zkušeností není zima časem pro udržitelné přestupy. V zimě to bude těžké," brzdí spekulace o těžkotonážních posilách United Ragnick. 

3. Co je pravdy na spekulacích o Haalandovi

 Na začátku týdne se objevila zpráva, že jednou z motivací k najmutí Rangnicka pro United byla možnost, že využije svých konexí na gólovou mašinu Borussie Dortmund Erlinga Haalanda a do léta jej přesvědčí, aby si mezi tunami nabídek vybral tu ze severu Anglie. Podle stejných zvěstí dokonce měla být definována osmimilionová incentiva (v librách), pokud by se to Ragnickovi povedlo. 

 “Je to totální kravina,” reagoval na tiskovce Ragnick. A pokračoval v ironickém stylu, listujíce v papírech před sebou. "Podívám se... 10 milionů liber za Erlinga Haalanda, 10 milionů liber za Kyliana Mbappého, 10 milionů liber za Roberta Lewandowského a 10 milionů liber za Joshuu Kimmicha, Chci říct, že je to samozřejmě nesmysl. Ve smlouvě žádné takové klauzule nemám,” odmítá tuto spekulaci. 

4. O spolupráci s tradičními jmény United

Michael Carrick je po dvouzápasovém záskoku na lavičce z klubu již pryč, o kompaktibilitě velmi náročného Ragnicka a poněkud sebestředného Cristiana Ronalda se hojně spekuluje. Ragnick razantně odmítl, že by s kohokoliv z klubu vyháněl. Carricka, který v klubu skončil po patnácti letech, měl údajně ve středu hodinu přesvědčovat aby zůstal, na spolupráci s CR7 se velmi těší. .

"Svůj styl nebo představu o fotbale musíte vždy přizpůsobit hráčům, které máte k dispozici, nikoli naopak," hlásil obecně a pak již konkétněji dodal: “Když jsem včera viděl Cristiana ve druhém poločase ve věku 36 let, je to prostě úžasný, špičkový profesionál. V jeho věku jsem ještě neviděl hráče, který by byl stále tak fyzicky fit. Je to stále hráč, který může snadno rozhodnout." 

5. O jeho dalším působení na Old Trafford

United a Rangnick záměrně mlží o tom, co by se mohlo stát v létě. "Poradní role" se dá vykládat různě a Rangnick měl ve svých bývalých působištích vždy pravomoc a vliv na přijímání klíčových rozhodnutí. 

"Lidé, se kterými jsem zatím mluvil, se vyjádřili jasně, v současné době mluvíme o roli manažera do konce sezóny. Co bude v létě, o tom jsme se nebavili. V tuto chvíli jsem si plně vědom toho, že mohou hledat nového manažera. Je možné, že pokud se mě zeptají na můj názor a budeme v situaci, kdy  budeme rozvíjet tým a všechno půjde dobře, možná představenstvu doporučím, stejně jako dvakrát v Lipsku, že by bylo dobré se mnou ještě rok pracovat. Ale to je všechno hypotetické, nemůžeme o tom mluvit. Pro mě je teď nejdůležitější vyhrát další zápasy a na to se soustředím především," prohlásil Ragnick.

Pokud tedy Rangnick v nadcházejících měsících prokáže určitý pokrok - jak by mohl vypadat, je také možné interpretovat -, vůbec se nedivte, že zůstane manažerem i v příští sezóně.

 zdroj: Football365