eFotbal

Rangnick bude kromě konzultanta na Old Trafford také koučem Rakouska

Rangnick bude kromě konzultanta na Old Trafford také koučem Rakouska
Rangnick bude kromě konzultanta na Old Trafford také koučem RakouskaFlashscore
Dosavadní kouč Manchasteru United Ralf Rangnick souhlasil s podmínkami, aby se stal novým trenérem rakouského národního týmu. Podle serveru 90min.com však tato nová pozice neovlivní již jeho dohodnutou funkci konzultanta „Rudých ďáblů.“
Reklama
Reklama

Třiašedesátiletý Němec dojede sezónu na Old Trafford a poté, co klub v létě převezme Nizozemec Erik ten Hag, převezme on sám fotbalovou reprezentaci Rakouska. Zároveň však bude působit i jako konzultant v anglickém klubu. Smlouvu s Manchesterem má přitom podepsat až do roku 2024.

Jak uvádí 90min.com, rakouská fotbalová asociace se snažila Rangnicka přesvědčit už delší dobu. Poslední dubnový čtvrtek mu nakonec pozice kouče rakouské reprezentace byla nabídnuta i oficiálně. Rangnick pozici nakonec přijal a ve funkci tak nahradí Franca Foda, který se s jižním sousedem České republiky neprobojoval na mistrovství světa 2022 v Kataru.

„Mohu říci a potvrdit, že na konci sezóny a další dva roky budu určitě pokračovat ve své poradenské roli v Manchesteru, na což se velmi těším," sdělil Rangnick po čtvrteční remíze 1:1 s londýnskou Chelsea. Zároveň přiznal, že s již oznámeným příštím koučem Manchesteru Erikem ten Hagem nově přijatou pozici v rakouském „nároďáku“ ještě nekonzultoval.

„S Erikem jsem ještě nemluvil, ale hovořili jsme o tom s představenstvem. O obsahu, profilu práce, náplni té poradenské role jsme mluvili. Proto nyní mohu potvrdit, že budu určitě pokračovat,“ uvedl Rangnick.

Zdroj: 90min.com

Kritika plánované reformy Ligy mistrů: Poškodí většinu klubů