eFotbal

Ranieri bojuje o návrat mezi elitu. V mysli má ale i dnešní záchranu Leicesteru

Ranieri bojuje o návrat mezi elitu. V mysli má ale i dnešní záchranu Leicesteru
Ranieri bojuje o návrat mezi elitu. V mysli má ale i dnešní záchranu LeicesteruFlashscore
Cagliari zvládlo první krůček k návratu do Serie A. Claudio Ranieri se svým týmem vyřadil Benátky a je v semifinále play-off Serie B. Italský kouč ale dnes bude mít zcela jiné starosti, neboť jej sužují obavy o Leicester.
Reklama
Reklama

Svou úchvatnou střeleckou formu potvrdil ve včerejším čtvrtfinále bývalý útočník AC Milán Gianluca Lapadula a především jeho zásluhou je Cagliari v semifinále play-off o postup mezi italskou smetánku.

Už v úterý vyzve Cagliari Parmu, odveta je následně na programu o čtyři dny později. Kouč Claudio Ranieri bude mít ale dnes zcela jiné starosti. Na dálku bude sledovat Leicester a jeho boj o záchranu.

Před sedmi lety dotáhl právě italský kouč Lišky k senzačnímu titulu, nyní je ale jeho milovaný klub velice blízko sestupu do Championship. "Je mi líto těchto úžasných fanoušků. Fotbal přináší splnění snů, ale i noční můry," řekl jednasedmdesátiletý matador v rozhovoru pro Sky Sport Italia.

"Vždy si budu pamatovat zápas proti Sunderlandu, který je prakticky ve Skotsku. Viděl jsem dva nebo tři autobusy plné postarších fanoušků, kteří cestovali na zápas, a říkal si, v kolik asi vstávali, aby se vydali na tak dlouhou cestu," pokračoval Ranieri.

"V Leicesteru je stále velká asijská komunita a mnoho z těchto lidí mi řeklo, že jsou vděční za to, jak fotbal pomohl město sjednotit. To naprosto přesahuje fakt, že jsme vyhráli Premier League," doplnil sympatický Ital na toto téma.

Závěrem se Ranieri vyjádřil také k faktu, že všechny italské týmy, které jsou ve finále evropských pohárů, tedy Inter Milán, AS Řím a Fiorentina, v minulosti trénoval. I těmto týmům bude samozřejmě na dálku přát úspěch.

"Je to ojedinělý zápas a stát se může cokoliv. Opravdu doufám, že italský fotbal triumfuje. Potřebujeme se vrátit na výsluní. Nemáme peníze jako v Premier League, ale máme nápady, skvělé trenéry a doufám, že se po několika temných letech opět budeme moci usmívat," uzavřel rozhovor Claudio Ranieri.