eFotbal

Real Madrid si veze body z Cádizu, Barcelona znovu bez branek, Celta Vigo doma prohrála

Real Madrid si veze body z Cádizu, Barcelona znovu bez branek, Celta Vigo doma prohrála
Real Madrid si veze body z Cádizu, Barcelona znovu bez branek, Celta Vigo doma prohrálaFlashscore
Fotbalisté Vallecana v dnešním utkání 29. kola španělské ligy porazili 2:1 Pamplonu a po osmi zápasech se v nejvyšší soutěži dočkali vítězství. Barcelona podruhé za sebou jen remizovala 0:0. V dohrávce kola Celta podlehla Mallorce.
Reklama
Reklama

Rayo za výhrou vykročilo v závěru první půle, kdy si dal nejprve vlastní branku Hernández a poté se prosadil Palazón. Po přestávce už jen snížil Gómez. Pamplona dnešnímu soupeři přepustila osmé místo a ztrácí na něj dva body.

Baskické derby ve španělské lize ovládli fotbalisté Bilbaa a po dvou brankách ghanského útočníka Iňakiho Williamse porazili San Sebastian 2:0. Villarreal po překvapivém vítězství na hřišti Realu Madrid podlehl po pěti letech Valladolidu. Se sedmnáctým týmem tabulky prohráli 1:2.

Bilbao vyhrálo dvě domácí derby za sebou poprvé od roku 2012. Williams se poprvé prosadil ve 33. minutě, kdy se ve vápně San Sebastianu nejlépe zorientoval a z bezprostřední blízkosti překonal Remira. V úvodu druhé půle mohli hosté několikrát vyrovnat, Simón však všechny pokusy zneškodnil a Williams druhým gólem potvrdil výhru domácích.

Valladolid udeřil již ve druhé minutě, kdy skóroval Amallá. Marocký útočník byl i u druhé branky prvního poločasu, když přihrál svému krajanovi Jamíkovi. Favorit dokázal ve druhém poločase pouze snížit brankou Capoueho, a to i přesto, že hosté dohrávali od 75. minuty v deseti. Villarreal je v neúplné tabulce pátý, Valladolid se výhrou posunul na 14. místo.

Vedoucí Barcelona ve španělské fotbalové lize remizovala na hřišti zachraňujícího se Getafe 0:0. Katalánci uhráli bezbrankový výsledek podruhé za sebou, v minulém kole ztratili dva body v domácím utkání s Gironou. Na druhý Real Madrid má Barcelona devět kol před koncem náskok 11 bodů. Getafe je v neúplné tabulce čtyři body od sestupového pásma.

La Liga - 29. kolo:

Vallecano - Pamplona 2:1

Branky: 40. vlastní Hernández, 43. Palazón - 66. Gómez

Villarreal - Valladolid 1:2

Branky: 74. Capoue - 2. Amallá, 34. Jamík

Athletic - Real Sociedad 2:0

Branky: 33. a 70. I. Williams

Betis - Espanyol 3:1

Branky: 27. A. Pérez, 34. Miranda, 69. Carvalho - 48. Montes

Cádiz - Real Madrid 0:2

Branky: 72. Fernández, 76. Asensio

Girona - Elche 2:0Branky: 45. Castellanos, 70. Romeu

Celta Vigo - Mallorca 0:1 Branky: 21. Ndiaye.