eFotbal

Řešili jsme možnost, že bych šel do zahraničí, ale nebylo tam nic podle mých představ, přiznává Havlík

Řešili jsme možnost, že bych šel do zahraničí, ale nebylo tam nic podle mých představ, přiznává Havlík
Řešili jsme možnost, že bych šel do zahraničí, ale nebylo tam nic podle mých představ, přiznává HavlíkFlashscore
Mít v šestadvaceti letech na kontě 255 ligových startů s bilancí 24 branek, to není úplné obvyklé. Dotyčná statistika patří záložníkovi Slovácka Marku Havlíkovi.
Reklama
Reklama

Ten byl v rámci dovolené s rodinou v Turecku a moc si to užil, s tím, že by si pobyt v zahraničí klidně ještě o týden prodloužil, protože mu to strašně uteklo.

Letní příprava ovšem volá a povinnosti v 1. FC jakbysmet. Tím spíš, že nedávno v Uherském Hradišti prodloužil pracovní dohodu. "Už jsem tady nějakou dobu, znám tu všechny, cítím se tu fakt dobře. Dostával jsem tady pravidelně šanci a musím to zaklepat, ale nepotkalo mě ani žádné vážnější zranění. Už dříve jsem říkal, že nejprve budu jednat se Slováckem. Sice se to při dolaďování podmínek smlouvy trochu protahovalo, ale nakonec se to podařilo. Jsem rád, že zůstávám tady," nechal se slyšet na klubovém webu kolega Kadlece, Petržely či Nguyena.

Dle svých slov ovšem nejprve pošilhával i po zahraniční štaci. "Řešili jsme možnost, že bych šel do zahraničí, ale nebylo tam nic podle mých představ. Dřív jsem měl sny dostat se do nějaké lepší ligy, většího klubu v Česku, ale postupem času se ta přání trošku upravují," přiznala na fcslovacko.cz ikona vítěze MOL Cupu.

Už před deseti lety přitom mohl zamířit do italského Bari, kde měl připraven kontrakt. Nakonec však setrval na Moravě a nijak toho nelituje. "Těžko říct, zda bych na tom byl nyní lépe či hůře. Tehdy jsem byl fakt mladý, nedokázal jsem si představit, že bych šel do Itálie. Neměl jsem takovou povahu, abych byl někde sám," doplnil fotbalista s dvacítkou na zádech.

V nejbližší době se může těšit na předkola Evropské ligy. "Oproti nám to jsou všechno velké týmy. Ať budeme hrát s kýmkoliv, bude to velký svátek. Cítíme, že je to hodně blízko. Snad se na soupeře dobře připravíme a povede se nám to. Bylo by to skvělé navázaní na poslední úspěšnou sezónu," uzavřel na fcslovacko.cz hráč s cenovkou přesahující 20 milionů korun.

Priske bude chtít vidět i Fortelného, Nitu, Vindheima, Vorla či Drchala. Kdo dostává šanci ze strahovské mládeže?

Zdroj: fcslovacko.cz