eFotbal

Reus se v Dortmundu zřekl kapitánské pásky a žlutočerné povede jakožto nový lídr rozený vítěz Can

Reus se v Dortmundu zřekl kapitánské pásky a žlutočerné povede jakožto nový lídr rozený vítěz Can
Reus se v Dortmundu zřekl kapitánské pásky a žlutočerné povede jakožto nový lídr rozený vítěz CanFlashscore
Ve vestfálském Signal Iduna Parku, kde je doma osminásobný šampion Německa, se volil nový kapitán. V Borussii tak bude mít nově pásku na ruce ostřílený záložník Emre Can, jenž navíc prodloužil smlouvu až do roku 2026.
Reklama
Reklama

Stále teprve devětadvacetiletý středopolař německé reprezentace, jenž obléká žlutočerný trikot od ledna 2020, kdy dorazil do Dortmundu za 25 milionů eur z Juventusu Turín, ve funkci nahradil o pět let staršího Marca Reuse.

Sedminásobný vicemistr Bundesligy, který začne na stávající adrese již dvanáctý ročník v řadě, byl kapitánem BVB dlouhé roky, ovšem letos z oné pozice dobrovolně odstoupil.

Jeho nástupce a bývalý hráč Bayernu, Leverkusenu i Liverpoolu v jedné osobě bude mít k ruce hned dva asistenty - jednak sedmadvacetiletého obránce Niklase Süleho a jednak pětadvacetiletého švýcarského brankáře Gregora Kobela, který je týmovou jedničkou již dva roky.

"Emre Can má rozsáhlé zkušenosti a to i z mezinárodního pole, díky kterým může jako kapitán plnohodnotně přispět. Letos byl velmi nápomocný k tomu, že se mužstvo stabilizovalo na vysoké sportovní úrovni. Je to správný kapitán pro náš tým," vzkázal na oficiálních stránkách klubu generální ředitel Hans-Joachim Watzke.

Podporu má samozřejmě také v trenérském štábu v čele s Edinem Terzićem. "Je to rozený vítěz a někdo, kdo rád přebírá zodpovědnost. Kromě svému výkonu přináší hodně zkušeností, což je pro mě důležité," přisadil si čtyřicetiletý odborník.

K tomuto datu odehrál rodák z Frankfurtu za Dortmund celkem 121 duelů s bilancí dvanácti tref a osmi gólových asistencí.

Barcelona nasázela v Kalifornii Arsenalu tři branky, ale ani to nezabránilo její vysoké porážce