eFotbal

Revoluce v Itálii! Diváci uslyší rozhovory s VARem

Revoluce v Itálii! Diváci uslyší rozhovory s VARem
Revoluce v Itálii! Diváci uslyší rozhovory s VARemFlashscore
Revoluce ve fotbale? Globálně možná ne, nicméně minimálně v Itálii ano. Nedělními zápasy Serie A totiž začíná velká novinka, a sice přinášení rozhovorů rozhodčích s videoasistenty přímo divákům.
Reklama
Reklama

FIGC, Italská fotbalová federace, AIA, Italská asociace rozhodčích a DAZN, hlavní mediální partner, ve spolupráci s Lega Serie A oznámily, že dosáhly dohody o zvýšení odpovědnosti rozhodčích v Serii A.

Co to znamená? Například právě přinášení příběhů ze hřišť nejvyšší úrovně italského fotbalu novým způsobem.

Od neděle budou totiž klipy a události VAR komentovány a podrobně analyzovány v novém formátu Open VAR, který bude mít každý týden hosta z AIA. V dalším pořadu budou vybraní rozhodčí Serie A a Serie B rekonstruovat hlavní problémy kolem VAR výroků v daném hracím týdnu a moderátoři DAZN budou přítomni spolu s nimi.

A nejen to, prostor bude také pro analýzu rozhodnutí rozhodčích prostřednictvím exkluzivního zvukového záznamu rozhodčích a jejich kolegů u videa.

Jedná se o průlomové vnímání fotbalu, po kterém fanoušci volají a připodobňují ho NFL či NHL, nebo je to ojedinělá akce italského svazu? To ukáže budoucnost.