eFotbal

Ronaldo je prý pro Manchester United tím, kým byl Michael Jordan pro Chicago Bulls...

Ronaldo je prý pro Manchester United tím, kým byl Michael Jordan pro Chicago Bulls...
Ronaldo je prý pro Manchester United tím, kým byl Michael Jordan pro Chicago Bulls...Flashscore
Z šestatřicetiletého Portugalce Cristiana Ronalda se stal v poslední době expert na branky v závěrečných fázích zápasu. V Lize mistrů už pětinásobný držitel Zlatého míče dokonce spasil Rudé ďábly potřetí za sebou.
Reklama
Reklama

Tentokráte to "odnesla" Atalanta Bergamo (2:2). "Někteří lidé dokonce říkají, že Ronaldo je největší problém současných United. Představte si, že Ronaldo v týmu je problém," smál se kritikům kouč italského mužstva Gian Piero Gasperini.

Sílu předního celku Serie A uznal i sám historicky nejlepší kanonýr Ligy mistrů, který se střelecky prosadil v každém ze čtyř skupinových duelů a v sezoně milionářské soutěže je v tomto ročníku již na pěti trefách.

"Začátek zápasu nám nevyšel, Atalanta nás dostala pod tlak. Už když jsem proti nim hrál za Juventus, tak to bylo vždycky těžké. Nikdy se ale nevzdáváme, vždycky věříme až do konce," vyprávěl po závěrečném hvizdu bývalý útočník Sportingu Lisabon či Realu Madrid.

Po letním návratu na Old Trafford jeho konto zdobí 9 branek v jedenácti vystoupeních, což není úplně špatné. Podle očekávání je CR7 nejlepším střelcem mužstva

Ronaldo nasázel po letním návratu do Manchesteru 9 gólů v 11 soutěžních zápasech a bez potíží zastiňuje Rashforda, Sancha, Martiala, Cavaniho i Greenwooda.

"Každý máme v týmu svou roli, Cristiano je střelec a lídr. Je pro nás tím, kým byl Michael Jordan pro Chicago Bulls. Tihle šampioni dělají velká mužstva. Pokud chcete mít někoho v gólové šanci v poslední minutě zápasu, přejete si, aby to byl právě Cristiano," zakončil serverem ceskatelevize.cz citovaný norský manažer Ole Gunnar Solskjaer v narážce na to, že legendární MJ udivoval schopností rozhodovat zápasy v jejich finiši.

O jubilejní desátý zásah sezony bude rodák z Funchalu, jenž ve vypjatých závěrech zápasů těží ze zkušeností i skvělé fyzické připravenosti, usilovat v sobotu na Old Trafford v městském derby proti City.

Podcast: Conte v Tottenhamu! Proč je Arsenal přeceňovaný a v čem je problém City?

Zdroj: ceskatelevize.cz