eFotbal

Rotaci v sestavě se nevyhneme, musíme si takto vypomáhat, hlásí Trpišovský před bitvou se Skláři

Rotaci v sestavě se nevyhneme, musíme si takto vypomáhat, hlásí Trpišovský před bitvou se Skláři
Rotaci v sestavě se nevyhneme, musíme si takto vypomáhat, hlásí Trpišovský před bitvou se SklářiFlashscore
Víkendové 5. kolo první fotbalové ligy se z velké části ponese ve znamení generálek na úvodní utkání závěrečného play off v evropských pohárech. Finální boj o Ligu mistrů začne příští týden také pražská Slavia, která v úterý v odvetě v Belgii porazila Saint-Gilloise 1:0 a ve 4. předkole Ligy mistrů ji čeká Lille. Na souboj s favoritem se bude chtít ideálně naladit proti Teplicím, s nimiž v nejvyšší soutěži 19 zápasů po sobě neprohrála. "Skláři" minule v ligové sezoně zvítězili po úvodních třech porážkách.
Reklama
Reklama

Sešívaní jsou aktuálně v tabulce na třetím místě a v sobotu přivítají soupeře z třináctého místa. Utkání povede sudí Pechanec za asistence Kubra Mokrusche a Roučka u videa. Slavii se proti Teplicím daří, poslední utkání zvítězila jasně 4:0, ale na svěřencích kouče Jindřicha Trpišovského by se mohl podepsat náročný program a častá rotace hráčů v sestavě.

„Smekám před týmem, jak jsme zvládli odvetu a dvojzápas se Saint-Gilloise. Zase plánujeme nějakou rotaci sestavy jako před týdnem s Olomoucí, to nám teď strašně pomohlo. Bude to pro nás opět důležité, protože po Teplicích hned zase jedeme do Francie,“ nechal se slyšet Trpišovský před sobotním výkopem.

SKVĚLÉ! ČESKÉ KLUBY SI PO 3. PŘEDKOLE UPEVNILY DESÍTKU V ŽEBŘÍČKU KOEFICIENTŮ, DOSTALY SE PŘED TURECKO

Slavii se proti Teplicím daří, což dokládá i devatenáct zápasů v řadě bez porážky. V domácím prostředí pražského Edenu to bylo hned v osmi případech v řadě a vršovický klub se může pochlubit jen dvěma inkasovanými brankami. Sešívaní navíc mají zadní řady ve formě, v nové ligové sezoně ještě neinkasovali.

„Pro psychickou pohodu je dobře, že jsme minule konečně vyhráli, neboť jsme i v předchozích utkáních byli minimálně vyrovnanými soupeři. Slavia střídá ligu s poháry, ale i kdyby rotovali sestavu, tak mají natolik zkušený a fyzicky připravený tým, že je to vlastně jedno. To samé, co se týče šířky kádru. V podstatě každý hráč na jejich lavičce by si zasloužil i základní sestavu. Určitě to nebereme tak, že jsou nějak unavení, budeme hrát proti nejlepšímu týmu,“ prohlásil asistent trenéra Teplic Jan Rezek.

Předpokládané sestavy:

Slavia: Kinský - Prebsl, Ogbu, Bořil - Douděra, Bužek, Oscar, Diouf - Jurásek, Jurečka - Fila.

Teplice: Němeček - Cykalo, Kričfaluši, Mičevič - Radosta, Bílek, Jukl, Harušťák - Trubač - Čerepkai, Gning.

Foto: FK Teplice