eFotbal

Rudí ďáblové se nepoučili. Na hostování chtějí dalšího útočníka, kterému se příliš nevěří

Rudí ďáblové se nepoučili. Na hostování chtějí dalšího útočníka, kterému se příliš nevěří
Rudí ďáblové se nepoučili. Na hostování chtějí dalšího útočníka, kterému se příliš nevěříFlashscore
Radamel Falcao, Odion Ighalo a naposledy Wout Weghorst. Útočníkům, kteří na Old Trafford přicházejí v rámci hostování, se v posledních letech vůbec nedařilo. Přesto se Manchester United nepoučil a podle posledních informací španělských médií má zaútočit na Martina Braithwaitea.
Reklama
Reklama

Hostování a útočníci, něco, co je v Manchesteru United v posledních letech v nepořádku. Připomeňme si tři nejzářivější příklady. V sezoně 2014/15 se z Monaka vydal na roční hostování Radamel Falcao.

Kolumbijský útočník odehrál šestadvacet ligových střetnutí, vstřelil ale jen čtyři branky a pro fanoušky Red Devils byl zklamáním. Před čtyřmi lety se do Premier League z Číny vrátil Odion Ighalo.

A zatímco v Asii byl nigérijský útočník úspěšný, v United prožil peklo. Ve dvanácti zápasech nejvyšší anglické soutěže neskóroval, do statistik se zapsal jen v FA Cupu a i jeho hostování bylo značně neúspěšné.

Po další ostudě je jasno. Trenér Xavi po sezoně odejde z Barcelony

Loni vše dokonal Wout Weghorst, kterého si United půjčili z Burnley. Ze sedmnácti ligových duelů nevytěžil jediný gól a jeho jediný střelecký zápis pocházel z Carabao Cupu. I on odcházel z Old Trafford bez nějakých sentimentálních vzpomínek.

Přesto se zdá, že na všechny tyto případy Manchester United zapomněl. Podle informací Daily Express chce Erik ten Hag v následujících měsících využít služeb Martina Braithwaiteho. Bývalému útočníkovi Barcelony se aktuálně slušně daří v Espanyolu, kde v rámci sezony Segunda División vstřelil už jedenáct branek.

V Barceloně ale díru do světa neudělal a všeobecně se dánskému útočníkovi při lepším angažmá příliš nedůvěřuje. Dvaatřicetiletý hráč působil i na Ostrovech, kdy dvě sezony zkoušel své štěstí na hostování v Middlesbrough. Dodejme, že dle stejného anglického deníku se má o Dána zajímat i Chelsea, která rovněž dočasně hledá útočníka před letním přestupovým obdobím.