eFotbal

S naditým měšcem na nákupy: Pět jmen, o kterých se uvažuje v Newcastlu

S naditým měšcem na nákupy: Pět jmen, o kterých se uvažuje v Newcastlu
S naditým měšcem na nákupy: Pět jmen, o kterých se uvažuje v NewcastluFlashscore
Současnost je depresivní: 19. místo, 4 body, ani jedna výhra, vyhozený Steve Bruce. Budoucnost má ale pro Newcastle být mnohem růžovější díky naditému měšci nových saudskoarabských majitelů. Ti zatím vybírají trenéra, ve hře má být údajně Roberto Martinez, Lucien Favre, Unai Emery nebo Paul Fonseca, v zimě se očekávají obří investice do kádru. Jaké jména mají mít Straky na radarech?
Reklama
Reklama
Conor Coady

Osmadvacetiletý střední obránce Wolves dlouho v konkurenci velkých jmen letěl v Premier League trochu pod radarem, výkony posledních měsíců jej nicméně katapultovali jak do anglické reprezentace, tak do sloupků spekulujících o velkých přestupech. Coady Anglii zná, sever by mu nevadil, dvacet milionů liber, o kterých spekulují angličtí novináři jsou pro Saudy fakticky drobné.

Ismaïla Sarr

Rychlonohý Senegalec je dlouhodobě spojován s velkými týmy, Watford má podle všeho představu, že jej zpeněží podobně jako se Aston Ville podařilo prodat Jacka Grealishe (100 milionů liber do Manchester City) a prodej tedy nehodlá uspěchat. Třiadvacetiletý hráč letos nastřílel už čtyři góly a pokud někdo může být ochotný vypsat šek s mnoha nulami ještě před tím, že Sarr potvrdí svůj superhvězdný status, může to být právě nedočkavý Newcastle.

Ousmane Dembélé

O tento stále nedobroušený diamant s obřím potenciálem se podle všeho strhne rvačka. Zájem mají mít mimo jiné v Liverpoolu, v Juventusu nebo na Old Trafford. V Barceloně by jej taky rádi udrželi, problémem je, že jednak by se finančně stresovanému klubu hodila hotovost, druhak má Dembélé velmi vysoké platové požadavky. Obě cifry by noví majitelé Newcastlu jistě rádi zaplatili. Dembélé by totiž mohl být jakýsi symbol toho, že se vrací do nejvyšší hry.

Florian Wirtz

Osmnáctiletý ofenzivní záložník Leverkusenu si v letošní sezóně užívá spolupráce s Patrickem Schickem a v osmi zápasech bundesligy si letos zatím připsal fenomenální bilanci čtyř gólů a šesti nahrávek. Což samozřejmě přitahuje zrak skautů všech velkoklubů. Cenovka se má pohybovat okolo sto milionů eur, favoritem na jeho získání je podle všeho Bayern, nicméně Newcastle už měl do Leverkusenu poslat emisara a pokusit se pozici Bavorů narušit.

Luiz Díaz

Kolumbijský křídelník Porta má v kontraktu výstupní klauzuli ve výši 80 milionů eur. A Newcastle je ji, minimálně podle informací španělské Marcy, ochoten aktivovat. Za tuto sumu by si na sever Anglie pořídili superrychlého čtyřiadvacetiletého hráče, který letos ve třinácti zápasech nastřílel sedm gólů, včetně toho vítězného v duelu Ligy mistrů proti AC Milán. Pokud Newcastle transfer v očekávané výši opravdu zrealizuje, Portugalci zaznamenají další skvělý obchod. Díaze přiváděli před dvěma roky z kolumbijského Junioru za sedm milionů eur.

zdroj: BBC