eFotbal

S tímto hráčským materiálem nelze hrát Tiki-Taku, vysvětloval po dalším překvapení na účet Barcy Koeman

S tímto hráčským materiálem nelze hrát Tiki-Taku, vysvětloval po dalším překvapení na účet Barcy Koeman
S tímto hráčským materiálem nelze hrát Tiki-Taku, vysvětloval po dalším překvapení na účet Barcy KoemanFlashscore
Co si budeme povídat - šestadvacetinásobný šampion LaLigy z katalánského Camp Nou už zažil i mnohem lepší a plodnější časy.
Reklama
Reklama

V tabulce je Barca na průběžné sedmé pozici, z posledních čtyř zápasů vyhrála jediné a po domácí blamáži s Bayernem na stejném místě nepřesvědčila ani s Granadou, jež si z někdejší obávané půdy odvezla cenný bod za remízu 1:1.

Oproti střetu s bavorským kolosem dal Ronald Koeman od úvodního hvizdu šanci čtyřem nováčkům, a sice Destovi, Demirovi, Coutinhovi a Baldemu, s tím, že např. Piqué šel do hry až patnáct minut před koncem a to dokonce s ofenzivními úkoly...

"Trochu jsme změnili náš obvyklý herní styl. Namísto posouvání míče ve středu hřiště jsme se snažili hrát přes křídelní prostory. Pokoušeli jsme se prosadit po centrovaných míčích, měli jsme velkou převahu. Škoda, že vyrovnávací branka nepřišla dříve. Jsem přesvědčen o tom, že bychom ještě stihli přidat i druhou trefu a duel dovedli do vítězného konce," vyprávěl po závěrečném hvizdu nizozemský odborník.

Ten byl kvůli změně zavedeného herního stylu pod palbou kritiky. Tím spíš, když mu jeho záměr nevyšel. A trenérova odpověď všem prskajícím? "Pokud byste se lépe podívali na naši soupisku, zjistili byste, že s tímto hráčským materiálem nemůžeme hrát Tiku-Taku. Navíc byl střed hřiště přehuštěný, neměli jsme prostor na kombinaci. Musel jsem nějak reagovat," obhajoval se osmapadesátiletý šéf Depaye, De Jonga, Braithwaitea či Agüera, jenž ovšem v novém ligovém ročníku dosud nenastoupil.

Ve čtvrtek 23. září zajíždí barcelonský tým na půdu třináctého Cádizu a opět ho tak bude čekat potvrzování role favorita. Co se týče funkce, další zaváhání už by možná Koeman nemusel přežít...

Velký problém pro českého záložníka. Jankto má poraněnou lýtkovou kost. Možná i zlomeninu

Zdroj: sport.aktuality.sk