eFotbal

Sáček předčil Přikryla a jeho Jagiellonia v Ekstraklase dál senzačně drží druhé místo

Sáček předčil Přikryla a jeho Jagiellonia v Ekstraklase dál senzačně drží druhé místo
Sáček předčil Přikryla a jeho Jagiellonia v Ekstraklase dál senzačně drží druhé místoFlashscore
Jagiellonia Białystok dokázala v předehrávce 17. kola polské Ekstraklasy vyloupit půdu Warty Poznaň a v průběžné tabulce si pojistila druhou pozici, s tím, že díky osmatřiceti nastříleným brankám se jedná o jasně nejproduktivnější mužstvo soutěže.
Reklama
Reklama

O jedinou trefu domácí družiny, která má již pár let na soupisce i bývalého útočníka Jablonce Adama Zreľáka, se postaral ve dvaatřicáté minutě Żurawski. Pplný počet bodů pro hosty, kteří jsou aktuálně neporaženi pět klání v řadě, zařídili Hansen a José Naranjo.

Zatímco Tomáš Přikryl vydržel v barvách Warty na hrací ploše 68 minut, než ho vystřídal Savič, Michal Sáček strávil na trávníku kompletních devadesát minut.

Oproti dalšímu exsparťanovi, který jenž předtím strávil v Jagiellonii čtyři sezony, má navíc mnohem vyšší vytížení. Přikryl je k tomuto datu jen na 268 odehraných minutách a Sáček už odehrál 1338 minut a v rámci podzimní části nevynechal ani jeden ligový souboj.

V polské branži však zatím sedmadvacetiletý rodák z Hustopečí od úvodu roku 2023 neskóroval a na první přesný zásah v zahraničí už tak čeká třiatřicet zápasů. Na prvoligové úrovni se mimochodem naposledy trefil v červnu 2020.

P.S.: Oba kluby na sebe mimochodem narazí 5. prosince znovu. Tentokráte v rámci Polského poháru, který bude hostit stadion Miejski v Białystoku. 

Polská liga - 17. kolo:

Warta Poznaň - Bialystok 1:2 (1:1)

20:30 Zabrze - Štětín.

Tabulka: