eFotbal

Šádek chystá aplaus ještě před šlágrem se Slavií, děkovačku si užije dlouholetý kapitán viktoriánů

Šádek chystá aplaus ještě před šlágrem se Slavií, děkovačku si užije dlouholetý kapitán viktoriánů
Šádek chystá aplaus ještě před šlágrem se Slavií, děkovačku si užije dlouholetý kapitán viktoriánůFlashscore
V Doosan Areně se odehraje šlágr kola mezi domácí mistrovskou Plzní a Slavií. Západočeský celek před utkáním poděkuje Romanu Hubníkovi, dlouholetému kapitánu Viktorie Plzeň, který se v létě rozhodl ukončit profesionální kariéru.
Reklama
Reklama

Ještě než hlavní rozhodčí Hocek dá povel k začátku duelu, tak si Západočeši přichystali děkovačku pro Romana Hubníka, který dlouhých sedm let oblékal plzeňský dres.

Někdejší reprezentant do Plzně přišel v září 2013 z Bundesligy, kde oblékal dres Herthy Berlín. Nejprve na západě Čech podepsal smlouvu na jeden rok, a až na krátké hostování v Olomouci, strávil v Plzni hned sedm let.

Osmatřicetiletý obránce odehrál v Plzni 172 soutěžních zápasů, z toho 123 v české nejvyšší soutěži, 17 v Lize mistrů, 18 v Evropské lize, 14 v Českém poháru a jeden v Českém Superpoháru.

Mistrovský titul nad hlavu s Plzní zdvihl hned třikrát, a to v letech 2015, 2016 a 2018. V roce 2015 Plzeň také slavila zisk Superpoháru.

Hubník je rodákem z obce Halenkov, odkud jeho první fotbalové krůčky vzešly. V mládežnických klubech dále prošel Vsetínem, Zlínem a Sigmou Olomouc. Právě na Hané v roce 2002 nakoukl i do velkého fotbalu. V roce 2007 se upsal týmu FC Moskva, kde toho příliš neodehrál, a tak následovala dvě půl sezonní hostování v pražské Spartě, od sezony 2009/10 oblékal dres Herthy Berlín. V sezoně 2013/14 si ho vyhlédla Plzeň, kde strávil nejkrásnější část kariéry, na poslední dvě sezony se vrátil právě do Olomouce, kde v létě 2022 ukončil kariéru. V seniorské reprezentaci nastoupil ke 32 duelům a vstřelil tři branky.